Roland Garros: Obhajkyňa titulu Serena do osemfinále

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 18:29 • 2 min
Roland Garros: Obhajkyňa titulu Serena do osemfinále

PARÍŽ - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová zvíťazila za 131 minút bez zarátania prestoja 6:4, 7:6 (1) nad domácou Kristinou Mladenovicovou v sobotňajšom zápase 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

slovakia

left justify in out

Tajbrejk oddialila viac ako dvojhodinová dažďová pauza. Bol to premiérový vzájomný duel 34-ročnej obhajkyne titulu s 23-ročnou 30. ženou renkingu WTA Mladenovicovou. Serena bude v osemfinále čeliť 21-ročnej Ukrajinke Eline Svitolinovej (20.), nad ktorou vedie 3:0, vlani v auguste sa na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati presadila 6:4, 6:3.

Serena v úvodnom dejstve proti publikom burcovanej univerzálke Mladenovicovej, bývalej jednotke juniorského hodnotenia ITF, odvrátila jeden brejkbal v tretej hre a tri jednotlivé možnosti v deviatom geme. Na príjme v desiatej hre premenila od skóre 40:0 tretí setbal. Zďaleka nedominovala. V druhej časti však mala brejkbaly už iba favoritka: bolo ich desať, ale Serena sa nevyhla "lotérii". V nej klesla na 0:3 a podanie a mala aj manko 2:5. Preklopila na 6:5 a servis, zužitkovala však až piaty mečbal. Po treťom sama čelila setbalu. Obe nastrieľali 27 "winnerov", na nevynútené chyby to bolo 31:35 z pohľadu postupujúcej. Vyzývateľka si príliš nepomohla siedmimi dvojchybami, jej vari najúčinnejším úderom bol stopbal.

Serena triumfovala pri Seine okrem vlaňajška aj v sezónach 2002 a 2013. Zatiaľ získala 21 singlových titulov na veľkej štvorke, už iba jeden potrebuje na vyrovnanie rekordu tzv. Open Ery v podaní Nemky Steffi Grafovej (Austrálčanka Margaret Courtová sa dostala na hodnotu 24). Aspoň dva roky v rade v Paríži sa zo žien naposledy radovala Belgičanka Justine Heninová, šampiónka zo sezón 2003 a 2005 - 2007.

Od krachu "projektu kalendárny Grand Slam 2015" nie úplne výrazná mladšia zo sestier Williamsových (vlani v semifinále newyorských US Open senzačne podľahla Talianke Roberte Vinciovej) včas naznačila návrat do formy prostredníctvom zisku primátu na prípravnom podujatí v Ríme. Bol to jej okrúhly 70. turnajový úspech vo dvojhre. V 1. kole RG 2016 povolila Slovenke Magdaléne Rybárikovej len dve hry, v druhom proti nej uhrala iba tri gemy Brazílčanka Teliana Pereirová.

Dvojhra žien - 3. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) - Kristina Mladenovicová (Fr.-26) 6:4, 7:6 (10)


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies