Roland Garros: Obhajkyňa titulu Šarapovová hladko do 3. kola

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 12:50 • 2 min
Roland Garros: Obhajkyňa titulu Šarapovová hladko do 3. kola

PARÍŽ - Ruská obhajkyňa titulu Maria Šarapovová nasadená ako druhá zvíťazila v stredajšom derby v 2. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži nad Vitaliou Diačenkovou jednoznačne 6:3, 6:1. Rozptýlila obavy svojich fanúšikov, ktoré vyvstali z jej pondelňajšieho pokašliavania a neskoršieho priznania zdravotnej indispozície.

slovakia

left justify in out

Na "winnery" vynikla Šarapovová na Dvorci Philippa Chatriera dosť mierne 23:17, ale urobila citeľne menej nevynútených chýb - 8:23. Zužitkovala 5 z 13 brejkbalov, súperka 1 z 5.

 

Držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová triumfovala na tomto podujatí okrem vlaňajška už v sezóne 2012. Predminulý rok bola vo finále, v ktorom nestačila na Američanku Serenu Williamsovú.

 

Dvadsaťosemročná favoritka Šarapovová čelila o štyri roky mladšej Diačenkovej, 91. v renkingu WTA, premiérovo v kariére. Medzi najlepšími 32 ju vyzve austrálska dobyvateľka newyorských US Open 2011 Samantha Stosurová, 22. v hodnotení (bola už aj na 4. pozícii). Členka "zbornej" vedie nad 31-ročnou univerzálkou povzbudzujúco vysoko 14:2 aj zásluhou aktuálnej série štyroch triumfov. Naposledy uspela vlani v osemfinálovom 4. kole práve na RG (3:6, 6:4, 6:0). Na najpomalšom podklade má zverenkyňa Svena Groenevelda Šarapovová proti Stosurovej štatistiku 4:0. Rivalita trvá už od roku 2004. Austrálčanka minulý týždeň získala trofej v Štrasburgu, ťahá šnúru siedmich zápasových úspechov.

 

Niekdajšia jednotka hodnotenia Šarapovová teraz má v 2. kole na veľkej štvorke skóre 40:4, z toho vo francúzskej metropole 12:0. Víťazka prípravného podujatia v Ríme sa prebojovala do parížskeho 3. kola dvanásty raz bez prerušenia.

Dvojhra žien - 2. kolo:
Maria Šarapovová (Rus.-2) - Vitalia Diačenková (Rus.) 6:3, 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona