Roland Garros: Obhajca titulu Wawrinka prvým semifinalistom mužskej dvojhry

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 17:32 • 2 min
Roland Garros: Obhajca titulu Wawrinka prvým semifinalistom mužskej dvojhry

PARÍŽ - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

slovakia

left justify in out

Obhajca titulu si vo štvrťfinále ako nasadená trojka poradil so Španielom Albertom Ramosom-Vinolasom 6:2, 6:1, 7:6 (7). 

 

Dvojnásobný šampión z veľkej štvorky Wawrinka (aj melbournské Australian Open 2014) bude v semifinále čeliť úspešnému zo súbežného duelu Richard Gasquet (Fr.-9) - Andy Murray (V. Brit.-2). Proti Francúzovi má štatistiku 1:2, s Britom stojí takisto mierne negatívne 7:8.

 

Wawrinka v prvých dvoch setoch proti Ramosovi ťažil z kvalitného jednoručného bekhendu. "Vedel som, že musím mať dobrý rytmus, mixovať údery a hrať lopty hneď po odskoku. V treťom sete začal hrať súper lepšie, ja som sa naopak začal horšie pohybovať, váhal som pri niektorých úderoch. V tajbrejku som sa však dokázal skoncentrovať," povedal v prvom rozhovore priamo na kurte druhý najstarší semifinalista antukového vrcholu sezóny po Američanovi Jimmym Connorsovi.

 

Až vo štvrtok prídu na rad štvrťfinále v hornej polovici žrebu Novak Djokovič (Srb.-1) - Tomáš Berdych (ČR-7) a Dominic Thiem (Rak.-13) - David Goffin (Belg.-12). 


Zverenec miestneho finalistu zo sezóny 2000 Magnusa Normana zo Švédska Wawrinka pripomenul vo veku 31 rokov a 69 dní Američana Jimmyho Connorsa, ktorý pred 31 rokmi bol vo štvorke vo francúzskej metropole, keď mal 32 rokov a 280 dní. Švajčiar dosiahol svoj 11. triumf v rade nad ľavákmi na Majors, odkedy podľahol Španielovi Rafaelovi Nadalovi vo štvrťfinále RG 2013. 

Víťaz miestnej súťaže juniorov zo sezóny 2003 Wawrinka sa minulý rok stal prvým držiteľom takéhoto double od úspechu Švéda Matsa Wilandera (seniorské trofeje 1982, 1985 a 1988) a zároveň najstarším dobyvateľom Pohára mušketierov od roku 1990 (Ekvádorčan Andrés Gómez). Zaujal aj pestrými šortkami, ktoré sa medzičasom dostali do múzea či reklamy, teraz hrá v starosvetských čiernych. 
 

Murray v prvom sete nevyužil vedenie 5:2. V druhom dejstve Gasquet vyrovnal z 3:5 na 5:5, no v tajbrejku mal navrch rodák zo škótskeho Dunblane a zobral opraty zápasu pevne do svojich rúk. V treťom sete uštedril miláčikovi fanúšikov "kanára" a aj vo štvrtom dejstve na centri Philippa Chatriera jasne dominoval.

 

Francúzsky mužský tenis sa tak ani v tomto roku nedočká nástupcu legendárneho Yannicka Noaha, ktorý ako doposiaľ posledný hráč z krajiny "galského kohúta" ovládol druhý grandslam roka.

 

muži - dvojhra - štvrťfinále:

 

Stan Wawrinka (3-Švajč.) - Albert Ramos-Vinolas (Šp.) 6:2, 6:1, 7:6 (7)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona