Roland Garros: Nadalovi dážď priniesol šťastie, po nútenej prestávke sfúkol Argentínčana z kurtu

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 14:28 • 2 min
Roland Garros: Nadalovi dážď priniesol šťastie, po nútenej prestávke sfúkol Argentínčana z kurtu

PARÍŽ - Už neplatí, že španielsky tenista Rafael Nadal na ceste za 11. titulom vo dvojhre na Roland Garros v Paríži neprehral ani set. Aj tak však bezpečne postúpil do semifinále. Svetová jednotka si vo štvrťfinále poradila s Argentínčanom Diegom Schwartzmanom nasadeným ako jedenástym za 2:57 h 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

slovakia

left justify in out

Obhajca titulu premenil štvrtý mečbal za stavu 5:2 vo štvrtom sete a po jedenásty raz sa prebojoval medzi najlepšiu štvorku na obľúbenej parížskej antuke. Súperom Nadala v boji o postup do finále bude víťaz súboja Marin Čilič (Chor.-3) - Juan Martín Del Potro (Arg.-5). Svetová dvanástka Schwartzman si účasťou vo štvrťfinále vyrovnal grandslamové maximum, vlani sa dostal do tejto fázy turnaja na US Open. Nadal zdolal Schwartzmana po šiesty raz z rovnakého počtu vzájomných stretnutí.

Nadal dosiahol 901. víťazstvo profikariéry vo dvojhre (bilancia 901 - 187) a 235. na niektorom zo štyroch podujatí grandslamu. Lídrom tejto tabuľky je Roger Federer s 332. zápasovými úspechmi na turnajoch "veľkej štvorky", druhý je Novak Djokovič s 244 víťazstvami.

"Ťažký zápas, pomohla mi dažďová prestávka. Súper hral na začiatku veľmi sebavedomo, triafal presné údery, ale nakoniec sa to posunulo na moju stranu. Snažil som sa byť viac agresívny, ale aj tak to nebolo jednoduché. Dokázal som sa upokojiť aj pri zlom vývoji zápasu, uvoľnil som sa a s tým prišla aj lepšia hra. Som veľmi rád, že som to takto zvládol. Beriem si z tohto zápasu pozitíva," uviedol Rafael Nadal v prvej televíznej reakcii ešte na kurte.

Dvojhra mužov - štvrťfinále:
Rafael Nadal (Šp.-1) - Diego Schwartzman (Arg.-11) 4:6, 6:3, 6:2, 6:2 za 2:57 h
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies