Roland Garros: Murray cez Kyrgiosa presvedčivo do osemfinále

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 13:41 • 2 min
Roland Garros: Murray cez Kyrgiosa presvedčivo do osemfinále

PARÍŽ - Austrálsky mladík Nick Kyrgios narobil Britovi Andymu Murraymu v sobotu v 3. kole dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži oveľa menej ťažkostí, než sa napospol odhadovalo.

slovakia

left justify in out

Tretí muž svetového rebríčka Murray zvíťazil 6:4, 6:2, 6:3. Vyzývateľ si nechal ošetriť predlaktie dominantnej pravej ruky a fyzioterapeutovi sa sťažoval, že nemôže podávať. Obaja hráči najmä v prvom sete nešetrili hlasnou kritikou vlastných výkonov.

 

"Bol to ťažký zápas, pretože súper sa usiloval o ohromné údery. Priebežne som si uvedomil, že problémy s rukou spomalili jeho servis, jednu z najväčších zbraní. Pomohli mi to," uznal Murray.  


Zverenec francúzskej fedcupovej kapitánky Amélie Mauresmovej a Švéda Jonasa Björkmana Murray nastrieľal na Dvorci Suzanne Lenglenovej tucet es proti dvom, mal vynikajúci pomer "winnerov" a nevynútených chýb 45:19, zdolaný 37:37. Dvadsaťosemročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray zvládol 13 z 19 zákrokov pri sieti a premenil 7 z 13 brejkbalov, 20-ročný Kyrgios (30.) využil iba dve z desiatich príležitostí na príjme. Vo vzájomnej bilancii klesol Austrálčan na 0:3, do soboty naposledy neuspel v januárovom štvrťfinále melbournských rovnako cenných Australian Open.


Víťaz prípravných podujatí v Mníchove a Madride Murray je semifinalistom RG 2011a 2014. Hrdina US Open 2012 a Wimbledonu 2013 Murray do začiatku európskej antukovej časti tohto súťažného ročníka nemal na konte ani jednu trofej z tehlovej múčky. Teraz má tohtosezónnu antukovú zápasovú bilanciu 13:0. Počas celej kariéry stojí na okruhu proti Austrálčanom 12:0 (plus triumf nad Marinkom Matosevicom na Hopman Cupe 2015). V osemfinále ho vyzve úspešný zo súboja David Goffin (Belg.-17) - Jérémy Chardy (Fr.).

Dvojhra mužov - 3. kolo:
Andy Murray (V. Brit.-3) - Nick Kyrgios (Aus.-29) 6:4, 6:2, 6:3


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona