Roland Garros: Muguruzová, Halepová, Kuznecovová i české ľaváčky ďalej

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 15:03 • 2 min
Roland Garros: Muguruzová, Halepová, Kuznecovová i české ľaváčky ďalej

PARÍŽ - Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, Rumunka Simona Halepová, Češky Petra Kvitová a Lucie Šafářová a Ruska Svetlana Kuznecovová sú zvučnými menami už v 3. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

slovakia

left justify in out

Úradujúca finalistka Wimbledonu a teraz v 1. kole premožiteľka Karolíny Schmiedlovej Muguruzová-Blancová v stredu v 2. kole deklasovala domácu držiteľku voľnej karty Myrtille Georgesovú 6:2, 6:0 a najbližšie ju preverí úspešná z konfrontácie Jekaterina Makarovová (Rus.-27) - Yanina Wickmayerová (Belg.).

Miestna finalistka z predvlaňajška Halepová zdolala Kazašku Zarinu Dijasovú 7:6 (5), 6:2 z počiatočného manka 1:4 a bude hrať s Japonkou Naomi Osakovou. Medzi najlepšími 32 vo francúzskej metropole je pri siedmom štarte len druhý raz v kariére, minulý rok práve v 2. kole nestačila na Chorvátku Mirjanu Lučičovú-Baroniovú (pondelňajšia premožiteľka Daniely Hantuchovej teraz zhodou okolností prehrala práve so spomenutou Osakovou).

Hrdinka Wimbledonu 2011 a 2014 Kvitová prekonala Taiwančanku Chsieh Su-wej 6:4, 6:1 a bude čeliť Američanke Shelby Rogersovej. Kvitová dosiahla svoj jubilejný 300. zápasový triumf (popri presne 150 nezdaroch). Ďalšia renomovaná ľavoruká Češka Lucie Šafářová, na RG obhajkyňa finálovej účasti, vyškolila Švajčiarku Viktoriu Golubicovú dvakrát 6:2 a stretne sa s lepšou zo súboja Samantha Stosurová (Aus.-21) - Šuaj Čang (Čína). Golubicová v apríli v Luzerne v rámci fedcupového semifinále zaskočila Karolínu Plíškovú aj Barboru Strýcovú, ale tím ČR napokon triumfoval 3:2.

Víťazka medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2009 Kuznecovová si poradila s Britkou Heather Watsonovou 6:1, 6:3 a v derby ju vyzve Anastasia Pavľučenkovová.

Z prominentiek sa v stredu v 2. kole ešte predstavia poľská dvojka svetového rebríčka WTA Agnieszka Radwanská a dobyvateľka US Open 2011 Samantha Stosurová z Austrálie.

Dvojhra žien - 2. kolo:


Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4) - Myrtille Georgesová (Fr.) 6:2, 6:0
Simona Halepová (Rum.-6) - Zarina Dijasová (Kaz.) 7:6 (5), 6:2
Petra Kvitová (ČR-10) - Chsieh Su-wej (Taiw.) 6:4, 6:1
 (ČR-11) - Viktorija Golubicová (Švaj.) 6:2, 6:2
Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) - Heather Watsonová (V. Brit.) 6:1, 6:3



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies