Roland Garros: Melzerová možno ešte trikrát a dosť

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 16:07 • 2 min
Roland Garros: Melzerová možno ešte trikrát a dosť

PARÍŽ - Kariéra českej tenistky Ivety Melzerovej, za slobodna Benešovej, sa zrejme chýli ku koncu. Tridsaťjedenročná ľavoruká niekdajšia 25. hráčka svetového rebríčka WTA vo dvojhre to predznamenala po svojej prehre 6:7 (6), 2:6 s Američankou CoCo Vandeweghovou v 1. kole parížskeho antukového grandslamového Roland Garros.

slovakia

left justify in out

"Už nemám energiu začínať od nuly. Kariéra bola dlhá a život už vidím trochu inak. Tenis už pre mňa nie je prioritou. Užívam si ho a nevyhrocujem to. Čudujem sa, prečo som sa v minulosti toľko nervovala," cituje iDnes.cz Melzerovú, ktorá figuruje na 786. pozícii vo svetovom rebríčku a už len na troch podujatiach bude môcť využiť tzv. chránený renking v podobe 67. pozície. 

 

Rodáčka z Mostu pauzovala od augusta 2012 do februára 2014 vinou zdravotných problémov a ani teraz nie je úplne fit: "Rameno ma, žiaľ, stále trápi. Nemôžem riadne podávať, trénovať. Neriešim to. Jednoducho to tak je. Svet sa nezrúti. Nechcelo sa mi skončiť tak, že som bola zranená. Som na seba hrdá, že som sa zahryzla, a je mi úplne jedno, čo si každý myslí. Keď som sa však vrátila, hovorila som si, kam som to zase vliezla. Človek si uvedomí, že pri tenise žije v bubline, môže ho to zomlieť. Som rada, ako sa mi vyvinul život." 

 

Melzerová si s manželom, Rakúšanom Jürgenom Melzerom, zahrá na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2014 miešanú štvorhru. V mixe triumfovali na Wimbledone 2011. Držiteľka dvoch singlových a štrnástich deblových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne má plány mimo tenisu, naznačila sféru dizajnu a módy: "Pre mňa je dôležité, že ma nič nikam netlačí. Nemusím sa teraz zobrať a ísť niekam do práce. Môžem robiť to, čo ma baví. Aj o tom celá tá kariéra bola. Nenaháňala som sa za loptičkou len tak." Melzerová si tenisom zarobila 3 289 735 USD brutto, uvádza databáza Tenisovej asociácie žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies