Roland Garros: Martin má Raonicovi čo odplácať

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 13:15 • 2 min
Roland Garros: Martin má Raonicovi čo odplácať

PARÍŽ - Slovenský tenista Andrej Martin sa v piatok môže premiérovo v kariére posunúť do Top 100 svetového rebríčka ATP vo dvojhre, potrebuje na to zdolať Kanaďana Milosa Raonica v 3. kole grandslamového Roland Garros na parížskej antuke.

slovakia

left justify in out

V minulosti nebol na veľkej štvorke ani len v 2. kole. "Mám mu čo odplácať! Vo finále kvalifikácie Australian Open 2011 som s ním prehral takmer vyhraný zápas. Vtedy Raonic prvý raz prerazil a kamaráti na môj účet vtipkovali, že som mu naštartoval kariéru. Dúfam, že tentoraz si ja naštartujem kariéru jeho pričinením!" povedal 26-ročný Bratislavčan Andrej Martin pre spravodajstvo STZ po stredajšom značne nečakanom víťazstve 6:3, 7:5, 6:3 nad domácim Lucasom Pouillem figurujúcim v renkingu o 102 miest vyššie.

"Keď ide človek na dvorec, musí si vždy veriť. To je základ. Musím však priznať, že som víťazstvo v 1. kole prežíval emotívnejšie. Vedel som, že v 2. kole budem hrať pred veľkým publikom, snažil som sa utlmiť emócie. Možno aj preto som po zápase nebol príliš vzrušený. Som šťastný, je to pre mňa najväčší úspech. Boli to však nervy! Najmä posledný gem. Jedna vec je prepracovať sa k nemu a druhá aj ho dokončiť," podotkol Martin, ktorý sa v nezáväznom prepočtovom hodnotení k 6. júnu dostal zo 133. už na 110. priečku a stal sa národnou dvojkou na úkor Lukáša Lacka, dosiaľ najvyššie bol na 119. pozícii.

"Pre mňa je Roland Garros najväčší turnaj. Zo všetkých povrchov mám najradšej antuku a väčší antukový turnaj ako parížsky neexistuje.To je veľká príležitosť. Je veľa faktorov, prečo som sa dostal do formy práve v Paríži na najdôležitejšom turnaji. Mne sa na Roland Garros hrá dobre. Okrem toho s trénerom Milom Grolmusom sme veľa pracovali. Aj keď výsledky dosiaľ neboli príliš dobré, hra sa zlepšovala. Hovorí sa, že tvrdá robota sa vždy ukáže. A teraz to vidím," skonštatoval člen trnavskej Empire Tennis Academy, ktorého teraz pricestujú povzbudiť rodičia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona