Roland Garros: Martin lucky loserom po nezdare vo finále kvalifikácie

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 18:26 • 2 min
Roland Garros: Martin lucky loserom po nezdare vo finále kvalifikácie

PARÍŽ - Slovenský tenista Andrej Martin nasadený ako dvadsiaty druhý prehral 4:6, 6:7 (7) s nemeckou štvorkou "pavúka" Janom-Lennardom Struffom v piatkovom zápase finálového 3. kola kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (22. mája - 5. júna). Napokon si však na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2016 predsa len ešte zahrá, a to ako tzv. lucky loser.

slovakia

left justify in out

Prvý raz v kariére si zmeria sily s 34-ľavorukým Španielom Danielom Muňozom-De La Navom, ktorý kedysi bol 68. v renkingu, teraz mu patrí 106. post. Víťaz bude čeliť úspešnému z duelu Julien Benneteau (Fr.) - Lucas Pouille (Fr.-29).

V prvom sete finále kvalifikácie sa Martin dostal z 1:4 a brejkbalu proti nemu na 4:4, ale v desiatom geme si neudržal servis. V druhom dejstve dvakrát podával na vynútenie si rozhodujúcej časti, nevyhol sa však tajbrejku. V ňom viedol 4:2 aj 5:4 s minibrejkom a neskôr mal dva setbaly, ten druhý pri vlastnom servise, ale od predmetného skóre 7:6 prehral tri body za sebou.

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin, teraz 134. vo svetovom rebríčku ATP (dosiaľ najvyššie bol na 119. pozícii), nedokázal proti rovesníkovi Struffovi (102.) nadviazať na úspech 6:4, 6:4, ktorý v konfrontácii s týmto bývalým 64. mužom hierarchie dosiahol v roku 2011 v kvalifikácii halového "hardového" challengeru v Helsinkách. Daviscupový reprezentant SR Martin už má garanciu 26 bodov do počítačového poradia vrátane kvalifikácie a prémie 30 000 eur brutto.

Zverenec Miloslava Grolmusa a Karola Becka Martin si v "main draw" na Majors v minulosti zahral raz, a to na newyorských US Open 2013, kde tiež ako tzv. lucky loser z kvalifikácie podľahol v 1. kole kazašskému reprezentantovi Michailovi Kukuškinovi.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 3. kolo (finále):


Jan-Lennard Struff (Nem.-4) - Andrej Martin (SR-22) 6:4, 7:6 (7)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies