Roland Garros: Mariová po prehre s Cornetovou zvažuje žalobu

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 12:33 • 2 min
Roland Garros: Mariová po prehre s Cornetovou zvažuje žalobu

PARÍŽ - Nemecká tenistka Tatjana Mariová cíti krivdu po prehre 3:6, 7:6 (5), 4:6 s Francúzkou Alizé Cornetovou vo štvrtkovom zápase 2. kola dvojhry žien na grandslamovom Roland Garros na antuke v Paríži a zvažuje žalobu, hoci ešte presne nevie, kto vlastne má byť napadnutou stranou. Mariová a jej manžel a zároveň kouč Charles Edouard Maria chcú poukázať na to, že súperka za stavu 2:1 v jej prospech a príjem v treťom sete údajne dostala neférovú výhodu pri kŕčoch, ktoré podľa pravidiel nie sú dôvodom na ošetrenie a postihnutej hráčke mali naskakovať "trestné" body vždy po uplynutí časového limitu na začiatok výmeny.

slovakia

left justify in out

Domácej tenistke však za rozpakov empajrovej rozhodkyne Tamary Vrhovecovej pomohli z dvorca fyzioterapeutka a supervisor Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Wayne McKewen, ktorí sa náhle objavili na kurte. Cornetová tvrdila, že pauzu má pre problémy na pravej strane bedier, nie pre kŕče v ľavej nohe. Nemka po zápase vyhlásila, že Francúzka si nepočínala čestne. Z druhej strany prišla odpoveď, že ona tiež nie, referuje Sport360.

"Všetci videli, čo sa deje. Bolo naozaj zjavné, že sú to kŕče," poukázala Mariová a dodala: "Áno, prekonzultujeme to s právnikmi. Nie je to o prehre, tú fakt akceptujem. Myslím si však, že udalosti boli proti pravidlám. Tie hovoria, že kŕče nie sú dôvodom na ošetrenie. Nechápem teda, prečo všetci bežali na kurt pomôcť jej. Cítim sa byť poškodená. Možno sa budeme sťažovať na vedenie turnaja, možno na ITF, možno na WTA. Netuším, ponechám to na manžela, ja sa chcem koncentrovať na tenis."

Dvadsaťosemročná 111. hráčka renkingu Mariová podotkla, že v šatni napospol zaregistrovala podporu vo svojej veci: "Nikdy v živote som nedostala toľko odkazov. Azda 100 hráčok mi prišlo povedať, že stoja za mnou a považujú za neskutočné, čo súperka urobila. Dokonca sa našli aj Francúzi, ktorí sa mi ospravedlňovali za krajankino počínanie."

Cornetová, ktorá medzičasom prehrala v 3. kole s Američankou Venus Williamsovou, sa ohradila. "Nevyžiadala som si ošetrenie pre kŕče. Viem, že pravidlá to nepovoľujú, a rešpektujem to. Cítila som bolesť v bedrovej oblasti a toto ošetrenie bolo plne v súlade s pravidlami. Mrzí ma, že súperku to nahnevalo, lebo je to nezmyselné."

Mariová a Američanka Madison Brenglová zhodou okolností o deň neskôr zdolali Cornetovú a Poľku Magdu Linnetovú vo štvorhre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies