Roland Garros: Lacko uhral v 1. kole proti Ferrerovi iba päť gemov

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 12:45 • 2 min
Roland Garros: Lacko uhral v 1. kole proti Ferrerovi iba päť gemov

PARÍŽ - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Siedmemu nasadenému Španielovi Davidovi Ferrerovi podľahol hladko v troch setoch 1:6, 3:6, 1:6.

slovakia

left justify in out

Zverenec trénera Karola Becka ani vo štvrtom vzájomnom zápase nenašiel recept na španielskeho univerzála, ktorý nadviazal na parížske víťazstvo nad slovenskou dvojkou z roku 2012.

 

Pre Lacka to bol prvý zápas na antuke v tejto sezóne. Slovenský daviscupový reprezentant hneď v úvodnom geme prelomil podanie Ferrera a pri vlastnom servise následne viedol 40:15. Španielovi sa však podaril rebrejk a v ďalšom priebehu prvého setu už nedovolil uhrať Lackovi ani jedinú hru. Ferrer predvádzal svoj typický strojový tenis, dokázal súpera rozbehať, často zakončoval výmeny úspešnými stopbalmi.

 

Na začiatku druhého dejstva Lacko zlepšil percento prvého podania a do stavu 3:3 držal s Ferrerom krok. Koncovka však patrila Španielovi, ktorý potvrdzoval, že má rýchle nohy a z defenzívy vie bleskovo prejsť do útoku. V treťom sete mal Lacko za stavu 1:1 k dispozícii tri brejkbaly. Ani jeden však nevyužil a Ferrer vďaka šnúre piatich gemov v rade dotiahol zápas do úspešného konca, po víťaznom forhende premenil hneď prvý mečbal.

 

muži - dvojhra - 1. kolo:

David Ferrer (7-Šp.) - Lukáš LACKO (SR) 6:1, 6:3, 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies