Roland Garros: Lacko s Federerom, Kližana čaká Nišikori, Cibulkovú Razzanová

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 12:48 • 2 min
Roland Garros: Lacko s Federerom, Kližana čaká Nišikori, Cibulkovú Razzanová

PARÍŽ - Slovenský tenista Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti štvrtému nasadenému Švajčiarovi Rogerovi Federerovi - šampiónovi z roku 2009.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom piatkový žreb. Ťažkého súpera dostal aj Martin Kližan, ktorý sa na úvod stretne s deviatym nasadeným Japoncom Keim Nišikorim - finalistom turnaja Masters 1000 v Madride.

 

Slovenská ženská jednotka Dominika Cibulková si v 1. kole ako nasadená deviatka zmeria sily so skúsenou domácou Francúzkou Virginie Razzanovou. Daniela Hantuchová si ako turnajová tridsaťjednotka skríži rakety s talentovanou Srbkou Jovanou Jakšičovou - finalistkou turnaja WTA v Monterrey. Magdalénu Rybárikovú čaká Poľka Urszula Radwaňská, Annu Karolínu Schmiedlovú Číňanka Ťie Čeng a Janu Čepelovú Slovinka Polona Hercogová. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže má ešte Miloslav Mečíř ml., ktorého v piatok popoludní čakalo finále kvalifikácie proti Američanovi Timovi Smyczekovi.

 

Lacko prehráva vo vzájomnej bilancii s Federerom 0:1, v roku 2011 na Australian Open v Melbourne podľahol grandslamovému rekordérovi hladko v troch setoch. Medzi Kližanom a Nišikorim pôjde o prvý vzájomný zápas. Trénerom Japonca je Američan Michael Chang, najmladší víťaz mužskej dvojhry v histórii antukového vrcholu sezóny. Cibulková, ktorá v roku 2009 postúpila v Paríži až do semifinále, má s Razzanovou zatiaľ nerozhodnú bilanciu 2:2, všetky duely sa hrali na harde. Rybáriková vedie nad Urszulou Radwaňskou na zápasy 2:1.

 

Obhajca titulu v mužskej dvojhre Španiel Rafael Nadal odštartuje cestu za deviatym titulom z parížskej antuky duelom proti Američanovi Robbymu Gineprimu. Druhého nasadeného Srba Novaka Djokoviča preverí Portugalčan Joao Sousa. V ženskom singli obhajuje titul Američanka Serena Williamsová, na úvod nastúpi proti domácej Alize Limovej. Konfrontáciu s francúzskou tenistkou absolvuje aj druhá nasadená Číňanka Na Li, ktorú vyzve Kristina Mladenovicova.

žreb Slovákov v 1. kole dvojhry na Roland Garros:
muži:

Lukáš LACKO (SR) - Roger Federer (4-Švajč.), Martin KLIŽAN (SR) - Kei Nišikori (9-Jap.)
ženy:
Dominika CIBULKOVÁ (9-SR) - Virginie Razzanová (Fr.), Daniela HANTUCHOVÁ (31-SR) - Jovana Jakšičová (Srb.), Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Urszula Radwaňská (Poľ.), Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Ťie Čeng (Čína), Jana ČEPELOVÁ (SR) - Polona Hercogová (Slov.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies