Roland Garros: Kyrgios dostal varovanie, hľadal alibi v Djokovičovi

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 21:59 • 2 min
Roland Garros: Kyrgios dostal varovanie, hľadal alibi v Djokovičovi

PARÍŽ - Parížsky antukový grandslamový turnaj Roland Garros ešte ani nevstúpil do svojho úvodného celého týždňa a austrálsky tenisový rebel Nick Kyrgios už stihol vyrobiť aféru.

slovakia

left justify in out

"Uterák!" zrúkol na zberača loptičiek počas tajbrejku prvého setu natoľko nevrlo, že empajrový rozhodca Carlos Ramos mu okamžite dal varovanie za nešportové správanie. Dvadsaťjedenročného 19. muža renkingu Kyrgiosa to, samozrejme naštartovalo. V rámci priebežných tirád, hundraní a ponôs označil arbitra za neuveriteľne predpojatého. Obhajoval sa, že musel kričať, lebo publikum medzi výmenami hučalo a chlapec by ho inak nepočul.

"Nejde o to, že ten povel bol prihlasný. Ide o spôsob, akým ste ho vyslovili," reagoval Ramos. Kyrgiosovi to nedalo a po chvíli zopakoval, že neurobil nič zlé. Pripomenul situáciu z prípravného podujatia v Ríme, keď srbský líder svetového rebríčka Novak Djokovič pri spore o miesto dopadu loptičky odsunul rozhodcu Carlosa Bernardesa, pričom to však zjavne bolo skôr inštinktívne gesto v rámci hektiky. Napokon, ak by si arbiter vyhodnotil ten dotyk ako inzultáciu, asi by ukončil duel diskvalifikáciou. Austrálčan však teraz vyjadril názor, že niektorí majú protekciu a proti iným sú funkcionári zaujatí: "Keď Djokovič odtlačil rozhodcu, nestalo sa nič."

Kyrgiosa neskôr na tlačovej besede vyzvali, aby sa k poukazovaniu na nejednotný prístup vrátil. "Všetci v tejto miestnosti vieme, že ak by som také čosi urobil ja, bol by z toho absolútny cirkus." Zmierlivejšie však dodal, že rozhodcovia nemajú jednoduchú úlohu a on sám si vraj mohol v inkriminovanej chvíli počínať trochu trpezlivejšie. Austrálčan napokon v 1. kole prekonal Marca Cecchinata pomerne tesne 7:6 (6), 7:6 (6), 6:4 a Talian ku kauze uviedol: "Mne sa páči, pretože je arogantný a sebaistý. Uvedomuje si svoje kvality. Tú aroganciu som myslel v dobrom, nie pejoratívne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies