Roland Garros: Kvitová sa na úvod potrápila s Erakovicovou

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 14:09 • 2 min
Roland Garros: Kvitová sa na úvod potrápila s Erakovicovou

PARÍŽ - Česká dvojnásobná a úradujúca wimbledonská šampiónka Petra Kvitová sa v utorok v 1. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži riadne potrápila s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou, ale ide ďalej. Štvorka podujatia triumfovala na Dvorci Philippa Chatriera 6:4, 3:6, 6:4. Na jednotlivé loptičky pritom dokonca zaostala 106:109.

slovakia

left justify in out

V bilancii zo vzájomných duelov s 27-ročnou 80. hráčkou renkingu WTA Erakovicovou zvýšila Kvitová už na 5:0. Nadviazala na úspech dvakrát 6:4, ktorý vlani pri Seine dosiahla v 2. kole. Teraz sa v ňom stretne s úspešnou zo súboja Silvia Solerová-Espinosová (Šp.) - Pauline Parmentierová (Fr.).

 

Dvadsaťpäťročná ľaváčka Kvitová vynikla na "winnery" 38:24, zároveň však urobila citeľne viac nevynútených chýb - 47:33. Obe premenili presne 6 z 15 brejkbalov.

 

Zverenkyňa Davida Kotyzu Kvitová štartuje na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska siedmy raz a jej miestnym osobným rekordom je semifinále ročníka 2012. Minulý rok prehrala v 3. kole s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou, veteránku nedávno prekonala vo finále prípravného podujatia v Madride (v semifinále tam vyradila americkú líderku hodnotenia Serenu Williamsovú).

Dvojhra žien - 1. kolo:
Petra Kvitová (ČR-4) - Marina Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 3:6, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies