Roland Garros: Kužmovej stopka v druhom kole

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 14:07 • 2 min
Roland Garros: Kužmovej stopka v druhom kole

Paríž - Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Štvrtej nasadenej Ukrajinke Jeline Svitolinovej podľahla 3:6, Napriek prehre dosiahla na parížskej antuke doposiaľ najlepší výsledok na podujatiach veľkej štvorky. Na úvod si poradila so šampiónkou z roku 2010 Taliankou Francescou Schiavoneovou. V januári na Australian Open i vlani na US Open skončila v 1. kole.

slovakia

left justify in out

Kužmová začala proti Svitolinovej odvážne a hneď v úvodnom geme si vďaka výborným returnom vypracovala dva brejkbaly, Ukrajinka ich však odvrátila. Do stavu 3:3 hrala talentovaná Slovenka s favoritkou vyrovnanú partiu, držala s ňou krok vo výmenách.

 

V koncovke setu sa však prejavili väčšie skúsenosti Svitolinovej, ktorá profitovala aj z početných nevynútených chýb Kužmovej. V druhom dejstve sa Ukrajinka po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Kužmová, víťazka EMPIRE Slovak Open v Trnave, v ďalších minútach vyrovnala na 3:3. V závere však opäť slávila úspech Svitolinová. Za stavu 4:4 prelomila podanie Kužmovej a v ďalšom geme premenila hneď prvý mečbal.

 

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jelina Svitolinová (4-Ukr.) - Viktória KUŽMOvÁ (SR) 6:3, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies