Roland Garros: Kučová postúpila do 2. kola kvalifikácie

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 11:45 • 2 min
Roland Garros: Kučová postúpila do 2. kola kvalifikácie

PARÍŽ - Slovenská tenistka Kristína Kučová nasadená ako osemnásta prenikla do 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

slovakia

left justify in out

Nad Petrou Cetkovskou viedla v utorňajšom stretnutí 1. kola 6:0, 2:0, keď Češka odstúpila z tohto premiérového vzájomného súboja. Čoskoro 26-ročná mladšia zo sestier Kučových (nar. 23. mája 1990 v Bratislave) bude v 2. kole kvalifikácie hrať s lepšou z duelu Robin Andersonová (USA) - Miju Katová (Jap.).

Momentálne 126. hráčka renkingu WTA "Kika" Kučová sa hneď pri svojom debute v "main draw" na veľkej štvorke dostala do 2. kola Wimbledonu 2009 (podľahla Amélie Mauresmovej, medzičasom fedcupovej kapitánke Francúzska a donedávna trénerke Brita Andyho Murrayho), odvtedy si zahrala len na Australian Open 2010. Oba základné údery obojručne hrajúca Kristína Kučová je víťazkou súťaže junioriek na newyorských US Open 2007.

Tridsaťjedenročná prostějovská rodáčka Cetkovská figuruje na 137. mieste v počítačovom poradí, v minulosti bola aj na 25. priečke. Už v sezóne 2008 sa na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska prebojovala do osemfinále, zopakovala si to na Wimbledone 2011.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 1. kolo:
Kristína Kučová (SR-18) - Petra Cetkovská (ČR) 6:0, 2:0 - skreč, Cetkovská odstúpila

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies