Roland Garros: Vo finále kvalifikácie slovenské derby Gombos - Kovalík

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 19:34 • 2 min
Roland Garros: Vo finále kvalifikácie slovenské derby Gombos - Kovalík

PARÍŽ - Slovenský tenista Jozef Kovalík zvíťazil 6:4, 6:4 nad Talianom Lucom Vannim nasadeným ako dvadsiatym v stredajšom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

slovakia

left justify in out

V prvom sete predviedol Kovalík okamžitý rebrejk na 1:1 a premenil tretí setbal na returne v desiatom geme, prvé dva boli za sebou. V druhom dejstve napokon nedoplatil na to, že za stavu 5:3 prišiel o servis. Následne totiž ešte raz zabral na príjme. Vo finále kvalifikácie bude Kovalík čeliť krajanovi Norbertovi Gombosovi.

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan Kovalík, 152. v singlovom renkingu ATP, sa revanšoval 31-ročnému Vannimu (120.) za prehry, ktoré inkasoval - zhodne na tvrdom povrchu - predvlani v talianskej Brescii a minulý rok v čínskom Šen-čene.

 

Bývalý 109. hráč počítačového poradia Kovalík má proti 26-ročnému Gombosovi (92.) medzinárodnú bilanciu 0:5. Vlani v novembri na bratislavskom halovom "hardovom" challengeri, na ktorom kolega z daviscupovej reprezentácie v úplne odlišných podmienkach oproti terajším získal titul, prehral v 1. kole tesne 7:6 (2), 6:7 (5), 4:6.

Zverenec Borisa Borgulu v rámci programu NTC Kovalík si zatiaľ zahral v hlavnej singlovej súťaži na Majors dvakrát, a to na melbournských Australian Open a newyorských US Open 2016. Pred dvanástimi mesiacmi sa lúčil už v 1. kole kvalifikácie medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska. Pri jedinom ďalšom pokuse v Paríži už v sezóne 2013 bol v 2. kole kvalifikácie, takže teraz si posunul miestny osobný rekord. Medzi juniormi neprešiel v rokoch 2009 a 2010 úvodným kolom.

Priamo v hlavnej súťaži dvojhry mužov na RG 2017 sa zo SR predstaví Martin Kližan, u žien Dominika Cibulková, Jana Čepelová, Kristína Kučová a Magdaléna Rybáriková, z kvalifikácie sa k nim môžu pridať Rebecca Šramková a Viktória Kužmová.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 2. kolo:
Jozef Kovalík (SR) - Luca Vanni (Tal.-20) 6:4, 6:4

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona