Roland Garros: Kližanova dráma v prvom kole, na zápas tak skoro nezabudne

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 15:31 • 2 min
Roland Garros: Kližanova dráma v prvom kole, na zápas tak skoro nezabudne

Paríž - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole si v Paríži poradil s francúzskym držiteľom voľnej karty Laurentom Lokolim po päťsetovej bitke 7:6 (4), 6:3, 4:6, 0:6, 6:4.

slovakia

left justify in out

Kližan v úvodnom geme čistou hrou prelomil podanie Lokoliho a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0.  Mladý Francúz sa rýchlo otriasol, v ďalších minútach dvakrát zobral Kližanovi servis a za stavu 5:3 išiel podávať na víťazstvo v sete. Najlepší slovenský singlista však vyrovnal na 5:5, v dvanástom geme odvrátil dva setbaly a v tajbrejku vďaka väčšej agresivite slávil úspech. O osude druhého dejstva rozhodol Kližanov brejk na 4:2.

 

 

Lokoli ani za nepriaznivého stavu nezložil zbrane a zretí set sa stal jeho korisťou. Domáci tenista sa za aplauzu francúzskych fanúšikov dostal do laufu, na začiatku štvrtého dejstva odskočil súperovi na 4:0 u uštedril slovenskej jednotke "kanára". 

 

Kližan, ktorý sa vrátil do súťažného kolotoča po pauze zavinenej zranením päty, stratil úderovú istotu, kopil nevynútené chyby. Pred rozhodujúcim setom sa však dokázal zmobilizovať a vďaka dvom brejkom ho získal vo svoj prospech. Za stavu 5:4 premenil v poradí štvrtý mečbal.

 

Jeho ďalším súperom bude vo štvrtok víťaz duelu medzi najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Britom Andym Murraym a Rusom Andrejom Kuznecovom. Doterajším maximom Kližana na antukovom vrchole sezóny je 3. kolo z roku 2014. 

 

muži - dvojhra - 1. kolo:

Martin KLIŽAN (SR) - Laurent Lokoli (Fr.) 7:6 (4), 6:3. 4:6, 0:6, 6:4

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona