Roland Garros: Karolína Schmiedlová je pred 1. kolom vo veľmi dobrom stave

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 17:51 • 2 min
Roland Garros: Karolína Schmiedlová je pred 1. kolom vo veľmi dobrom stave

PARÍŽ - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala štyri zo svojich ostatných piatich zápasov, ale pred utorňajším vstupom do parížskeho antukového grandslamového Roland Garros proti Belgičanke Alison van Uytvanckovej je vo veľmi dobrom stave. Pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) to vyhlásil kondičný tréner Ladislav Olasz.

slovakia

left justify in out

"S ´Kajou´ som v Paríži od minulého utorka. To je dostatočný čas na to, aby som zistil, v akom je rozpoložení a na čom musíme pracovať," skonštatoval Olasz, ktorý 21-ročnú Košičanku Karolínu Schmiedlovú vedie od jej vstupu do NTC, teda päť rokov - rovnako ako tenisový tréner Milan Martinec.

 

"Máme dostatok priestoru pracovať na všetkom: rýchlosti, sile a podobne. Väčšina popredných hráčov má so sebou kondičného trénera. V minulosti viac chodili fyzioterapeuti, teraz kondiční tréneri," podotkol skúsený tréner.

 

"Dá sa povedať, že ´Kaja´ je teraz vyrovnaná, pokojná a dostatočne sebavedomá. Dôveruje tomu, čo jej pomáha," skonštatoval Olasz. Staršia zo sestier Schmiedlových triumfovala v apríli na tvrdom povrchu v hale v poľských Katoviciach, radovala sa zo svojho premiérového singlového titulu na hlavnej profesionálnej úrovni. Na RG bola v sezóne 2012 vo finále súťaže dievčat. Teraz obhajuje body za vlaňajšie seniorské 3. kolo, v ktorom prehrala so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou. Figuruje na 52. priečke v renkingu, už bola aj na 43. pozícii k 4. máju.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies