Roland Garros: Haas si proti Južnému takmer nemal čo obliecť

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 17:01 • 2 min
Roland Garros: Haas si proti Južnému takmer nemal čo obliecť

PARÍŽ 3. júna (SITA) - Nemecký tenisový veterán Tommy Haas má 35 rokov, takmer dve desaťročia sa pohybuje na profesionálnom okruhu, občas sa však napriek všetkej zvládnutej rutine nevyhne logistickým zmätkom.

slovakia

left justify in out

"Nemal som pripravené oblečenie. Špinavé som odovzdal na vypranie predvčerom po zápase s Isnerom. Na dnešok ma naplánovali proti Južnému na 11.00 h, ale keď som sa objavil v šatni, fyzioterapeut mi zvestoval správu, že veci budem mať na vyzdvihnutie najskôr o 14.00 h. Odvetil som, že je to skvelé... Niekto sa musel otočiť do hotela po štyri - päť tričiek, ktoré som tam mal ako rezervu. Bol som rád, že si napokon mám čo obliecť, takže posledné na čom mi záležalo, bolo zladenie úboru," prezradil Haas na tlačovej besede po svojom osemfinálovom víťazstve 6:1, 6:1, 6:3 v súvislosti s kritikami, ktoré sa objavili na margo jeho ledabolého vkusu.

Rus Michail Južnyj, ktorý si v minulosti v návale hnevu rozbil raketou hlavu, počas pondelňajšieho osemfinálového debakla predviedol pozoruhodný výlev: tresol nástrojom deväťkrát po sebe o lavičku. Haas má v tomto smere tiež svoju históriu a zhovievavo sa uškrnul: "Mám rád takéto záležitosti. Neodpustil som si sledovanie záznamu na obrazovke, hoci človek nesmie strácať koncentráciu na vlastný výkon. Je to zábavné a pekné spestrenie ako kontrapunkt ku všetkým chladným postojom. Len som dúfal, že znova neobráti raketu proti sebe."

Nemec počas zápasu s iným Rusom Nikolajom Davydenkom na melbournských Australian Open 2007 zaujal dvojminútovým hlasným monológom akoby v tranze. Riadne sa vtedy pokarhal za výkon a pri prvom fiftíne po tomto extempore predviedol parádny bekhend popri čiare. Teraz spätne uviedol: "Komické video. Videl som ten záznam niekoľkokrát, pretože ľudia okolo mňa či fanúšikovia ho často vracajú do hry. Dokonca som si o tom požartoval s Rogerom a poznáme niektoré pasáže naspamäť. Bol to jednoducho jeden z ´tých´ okamihov a malo to pozitívny efekt. Stačí sa pozrieť na ten môj bekhend, ktorý nasledoval."

Južného skrat v zápase proti Almagrovi (Sony Ericsson Open Miami 2008):

Haasov monológ (Australian Open 2007):



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona