Roland Garros: Gombos postúpil do finále kvalifikácie dvojhry

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 19:22 • 2 min
Roland Garros: Gombos postúpil do finále kvalifikácie dvojhry

PARÍŽ - Slovenský tenista Norbert Gombos nasadený ako piaty zvíťazil 7:6 (3), 6:3 nad Japoncom Jasutakom Učijamom v stredajšom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

slovakia

left justify in out

V otváracom sete Gombos napokon nepykal za to, že nezužitkoval jeden brejkbal v deviatom geme a dve možnosti za sebou na príjme v jedenástej hre (sám v celej tejto časti nečelil žiadnej hrozbe straty podania). V tajbrejku totiž odskočil na 3:0 a definitívu naznačil upravením z 3:1 na 6:1, potom premenil tretí setbal. V druhom dejstve mu stačil brejk na 3:1. Na returne v ôsmom geme síce nedal päť jednotlivých mečbalov, ale vzápätí sa na 30 dopodával k postupu.

Vo finále kvalifikácie bude Gombos hrať s úspešným zo súbežného duelu Jozef Kovalík (SR) - Luca Vanni (Tal.-20), takže do úvahy prichádza derby o prienik do "main draw". Gombos vedie nad Kovalíkom v štatistike z medzinárodných konfrontácií vysoko 5:0. Proti Vannimu je jeho skóre 2:2. V bilancii s 24-ročným Učijamom, 179. v singlovom renkingu, sa ujal vedenia 2:1. Revanšoval sa mu za prehru 7:6 (6), 3:6, 4:6 z vlaňajšieho "hardového" Šanghaja a nadviazal na antukový Samarkand spred piatich rokov (6:1, 6:3).

Dvadsaťšesťročný galantský rodák Gombos, rekordne 92. vo svetovom rebríčku vo dvojhre a len druhý týždeň v kariére člen Top 100, sa usiluje o svoju premiéru v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke. Finalista minulotýždňového challengeru v nemeckom Heilbronne to zatiaľ vo francúzskej metropole skúšal v kvalifikácii trikrát: v sezóne 2014 stroskotal v 1. kole, predminulý rok v 2. kole a vlani v 1. kole. Zverenec Ladislava Simona si teda teraz zlepšil miestne osobné maximum. Gombos vopred má istotu, že v prípade nezdaru pri Seine podstúpi debut v hlavnej súťaži na Majors na londýnskom Wimbledone (3. - 16. júla), keďže pri tohtotýždňovej uzávierke sa ocitol nad čiarou.

Priamo v hlavnej súťaži dvojhry mužov na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2017 sa zo SR predstaví Martin Kližan, u žien Dominika Cibulková, Jana Čepelová, Kristína Kučová a Magdaléna Rybáriková, z kvalifikácie sa k nim môžu pridať Rebecca Šramková a Viktória Kužmová.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 2. kolo:
Norbert Gombos (SR-5) - Jasutaka Učijama (Jap.) 7:6 (3), 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona