Roland Garros: Federer verí, že na Paríž bude fit

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 12:38 • 2 min
Roland Garros: Federer verí, že na Paríž bude fit

RÍM - Švajčiarsky tenista Roger Federer vo štvrtok prehral - vzhľadom na okolnosti nie príliš prekvapivo - s Rakúšanom Dominicom Thiemom v osemfinálovom 3. kole dvojhry na antuke v Ríme (6:7 /2/, 4:6) a vyslovil nádej, že do začiatku parížskeho grandslamového Roland Garros (22. mája - 5. júna) si dá dokopy boľavý chrbát.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že som bol v stave hrať, a stále sa cítim rovnako ako deň predtým počas duelu s Alexandrom Zverevom - nie horšie. To je najdôležitejšie. Nemenej podstatných bude nasledujúcich 10-12 dní," povedal 34-ročný druhý muž svetového rebríčka.

Federer sa ani na 16. pokus nedočká svojho premiérového triumfu v talianskej metropole, už v stredu otvorene priznal, že neráta s úspechom. "Za ostatné štyri mesiace som odohral iba päť zápasov, takže nechcem byť prehnane nadšený z toho, čo je predo mnou. Zároveň však vyznávam pozitívny prístup a verím, že sa včas pozviecham," skonštatoval zverenec Ivana Ljubičiča a Severina Lüthiho. Švajčiar najprv pauzoval po operácii ľavého kolena, potom ho v Miami nepustila do diania žalúdočná viróza, z minulotýždňového Madridu sa odhlásil pre spomenutý chrbát.

Grandslamový rekordér Federer pred aprílovým Monte Carlom, kde prehral vo štvrťfinále s Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom, trénoval desať dní na antuke v Miami a teraz upozornil: "Budem úprimný: nikdy som na tomto povrchu nemal kvalitnejšiu prípravu. Tento rok mám za sebou kopu hodín na antuke, hoci sa nezbierali zápasmi, ale tréningami. Myslel som si, že v Paríži môžem urobiť dobrý výsledok. Následné týždne však vyzneli komplikujúco. Moje šance na to, aby som na Roland Garros predviedol nejakú najneuveriteľnejšiu jazdu, nepovažujem za skvelé, ale ak budem o 3-4 dni v stave znova naplno trénovať, potom by som to videl tak, že čosi prichádza do úvahy."

Federer triumfoval na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska v roku 2009. Momentálne má na konte 1070 zápasových úspechov vo dvojhre, o jediný zaostáva za Čechom Ivanom Lendlom figurujúcim na druhej priečke v tzv. otvorenej ére. Vedie Američan Jimmy Connors (1256).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies