Roland Garros: Federer cez Granollersa-Pujola do 3. kola

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 14:47 • 2 min
Roland Garros: Federer cez Granollersa-Pujola do 3. kola

PARÍŽ - Švajčiarsky tenista Roger Federer nasadený ako druhý zvíťazil v stredajšom zápase 2. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži nad 29-ročným Španielom Marcelom Granollersom-Pujolom, 57. v renkingu, 6:2, 7:6 (1), 6:3.

slovakia

left justify in out

Federer v prvom sete na Dvorci Suzanne Lenglenovej rýchlo odskočil do vedenia 2:0 a pridal brejkovú poistku v siedmej hre. V druhej časti zvládol okamžitý rebrejk na 3:4 a v neskoršom tajbrejku pustil súperovi len prvú optičku. V treťom dejstve si favorit presvedčivo poradil s počiatočným mankom 0:2. V bilancii zo vzájomných súbojov s Granollersom-Pujolom zvýšil na 4:0. Nadviazal na triumf 4:6, 6:1, 6:1, 6:1 z 3. kola vlaňajších newyorských rovnako významných US Open.

 

Tridsaťtriročný bazilejský rodák Federer bude v 3. kole hrať s postupujúcim zo zápasu Marcos Baghdatis (Cypr.) - Damir Džumhur (Bosna a Herc.).

 

Niekdajší líder renkingu Federer štartuje na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 17. raz, čo je rekord medzi aktívnymi tenistami. Absolútne maximum RG držia domáci Fabrice Santoro a Francois Jauffret s 20 účasťami. Dovedna 17-násobný šampión z Majors Federer minulý rok pri Seine prehral v osemfinále s Lotyšom Ernestsom Gulbisom. Švajčiar teraz 62. štartom v rade na veľkej štvorke vyrovnal rekord otvorenej éry v podaní už neaktívnej Japonky Ai Sugijamovej.

Dvojhra mužov - 2. kolo:
Roger Federer (Švaj.-2) - Marcel Granollers-Pujol (Šp.) 6:2, 7:6 (1), 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies