Roland Garros: Federer 12. raz do osemfinále, prekonal Vilasov rekord

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 19:53 • 2 min
Roland Garros: Federer 12. raz do osemfinále, prekonal Vilasov rekord

PARÍŽ - Švajčiarsky zberateľ tenisových rekordov Roger Federer sa dostal na čelo ďalšej historickej štatistiky.

slovakia

left justify in out

V piatok zdolal v 3. kole dvojhry mužov na antukovom grandslamovom Roland Garros Rusa Dmitrija Tursunova. Do osemfinálového 4. kola v Paríži postúpil už 12. raz, čím prekonal výkon Argentínčana Guillerma Vilasa, upozornil web Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

 

Tridsaťdvaročný bazilejský rodák Federer je šampión z medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2009. Teraz bude medzi najlepšími šestnástimi čeliť Lotyšovi Ernestsovi Gulbisovi, proti ktorému má bilanciu 2:1. 

 

"Na začiatku kariéry nebola antuka mojím obľúbeným povrchom. Najlepšie výsledky som dosahoval v hale či na tvrdom podklade. Ľudia si teda mysleli, že som hráč iba na rýchle povrchy. Nie je to však pravda a tento rekord to ukazuje, čo ma teší," povedal Federer, ktorý má na antuke skóre 197:60. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies