Roland Garros: Djokovič sa rozlúčil kanárom! Titul v Paríži neobháji

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 14:21 • 2 min
Roland Garros: Djokovič sa rozlúčil kanárom! Titul v Paríži neobháji

PARÍŽ - Rakúsky tenista Dominic Thiem zvíťazil za 135 minút 7:6 (5), 6:3, 6:0 nad srbským obhajcom titulu Novakom Djokovičom v zápase stredajšieho štvrťfinále dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (28. mája - 11. júna). V úvodnom dejstve na Dvorci Suzanne Lenglenovej Thiem najprv vyrovnal z 2:4 na 4:4 a potom na podaní v desiatom geme vymazal dva setbaly v rade.

slovakia

left justify in out

 

V druhej časti mu napokon stačil brejk na 2:0. V treťom sete sa na príjme presadil už v otváracej hre a po "poistke" na 3:0 bolo v podstate hotovo. Thiem o tri gemy ďalej premenil druhý mečbal bekhendovým obhodením popri čiare.

Do semifinále vo francúzskej metropole postúpil Thiem druhý rok v rade. Vlani v ňom nestačil práve na Djokoviča (2:6, 1:6, 4:6). Teraz vo vetre a chlade predviedol koncentrovanejší, priebojnejší a účinnejší výkon, súpera netradične často zrádzal najmä bekhend. Od polovice duelu produkoval Belehradčan až zarážajúco chabý a bezmocný výkon.

"Je to pre mňa úžasný výsledok, veď som nastúpil pod ťarchou štatistiky 0:5. Zdolať premiérovo tohto súpera akurát vo štvrťfinále grandslamového podujatia je ako zo sna. Dnes to bolo zradné, veľa vetra, chladnejšie počasie. Bolo dôležité dobre sa hýbať a triafať čisté údery, mne sa to darilo. Na prieniku do neskorších fáz vrcholných podujatí je ohurujúce, že kolo za kolom musíte čeliť tým najlepším, v piatok to veru nebudem mať jednoduchšie..." povedal Thiem v interview na kurte, citoval ho blog Roland Garros.

Rakúšan mal pomer "winnerov" a nevynútených chýb 38:28, Srb 18:35. Thiem premenil 6 z 15 brejkbalov, Djokovič 2 zo 6. Obaja zvládli po 7 zákrokov pri sieti, víťaz však na to potreboval iba 9 nábehov, zdolaný až 15.

V piatok medzi najlepšími štyrmi Thiem vyzve španielskeho 9-násobného miestneho šampióna Rafaela Nadala, ktorému sa v stredajšom štvrťfinále po 50 minútach za stavu 2:6, 0:6 vzdal krajan Pablo Carreno-Busta pre zranenie brušného svalstva.

Zverenec Andreho Agassiho Djokovič hneď vo dvoch historických prehľadoch v tzv. Open Ere neosamel na druhej priečke pred Američanom Jimmym Connorsom: obaja stále majú na konte 31 semifinále na Majors (Švajčiar Roger Federer 41) a 233 zápasových úspechov na veľkej štvorke (Federer 314).

 

Djokovič bol po hladkej prehre sklamaný. "Je smutné skončiť na Roland Garros takýmto spôsobom a rozlúčiť sa s turnajom "kanárom". Vždy mám veľké očakávania, faktom však je, že momentálne predvádzam tenis, ktorý je ďaleko od môjho maxima. Snažím sa pracovať na mojej hre a zlepšiť niektoré veci, no želaný výsledok sa zatiaľ nedostavil. Musím sa opäť naučiť vyhrávať turnaje. Na každého hráča zo svetovej špičky niekedy doľahne kríza. Musím sa z nej dostať, zobrať si ponaučenie z prehier a nájsť spôsob, ako sa vrátiť ešte silnejší. Je to pre mňa veľká výzva do najbližších týždňov a mesiacov," povedal Srb pre akreditované médiá.


Dvojhra mužov - štvrťfinále:
*Dominic Thiem (Rak.-6) - Novak Djokovič (Srb.-2) 7:6 (5), 6:3, 6:0 za 135 minút
Rafael Nadal (Šp.-4) - Pablo Carreno-Busta (Šp.-20) 6:2, 2:0 - skreč, Carreno-Busta po 50 minútach odstúpil pre zranenie brušného svalstva


*Výsledok označený hviezdičkou je pridaný k skôr vydanému.

Zostávajúci program stredajšieho štvrťfinále dvojhry mužov:
Andy Murray (V. Brit.-1) - Kei Nišikori (Jap.-8) / bilancia: 8:2
Stan Wawrinka (Švaj.-3) - Marin Čilič (Chor.-7) / bilancia: 11:2

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies