Roland Garros: Djokovič cez Mullera jasne do 3. kola proti Kokkinakisovi

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 18:41 • 2 min
Roland Garros: Djokovič cez Mullera jasne do 3. kola proti Kokkinakisovi

PARÍŽ - Srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži nad skúseným 32-ročným luxemburským ľavákom Gillesom Mullerom, 55. v renkingu, jasne 6:1, 6:4, 6:4. Aj v 1. kole čelil Djokovič tridsiatnikovi a ľavákovi - 33-ročnému Fínovi Jarkkovi Nieminenovi.

slovakia

left justify in out

Počas duelu sa zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu dal ošetriť, zrejme pre problém v oblasti bedier či slabín. Neskôr v rozhovore pre Eurosport vyslovil odhad, že to nebude nič vážne.

 

Djokovič na Dvorci Suzanne Lengelovej mal pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 35:18, Muller 23:26. Srb využil 5 z 12 brejkbalov, Luxemburčan 1 zo 4 (mal vtedy manko double-brejku v treťom sete).

 

Súperom 28-ročného Belehradčana v 3. kole bude 19-ročný austrálsky držiteľ voľnej karty Thanasi Kokkinakis (84.), ktorý v päťsetovej dráme utiekol krajanovi Bernardovi Tomicovi z manka 3:5 v piatom sete vrátane odvrátenia troch mečbalov (dvoch v rade) pri vlastnom podaní.

 

"Nole" Djokovič dosiahol svoj 24. zápasový úspech v rade a dokonca už 39. bez prerušenia na vrcholných fórach - veľkej štvorke, ATP World Tour Finals či ATP World Tour Masters 1000. Celkovo naposledy ťahal za kratší koniec 28. februára so Švajčiarom Rogerom Federerom vo finále v Dubaji v SAE.

 

Djokovičovi chýba práve úspech na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska na zavŕšenie tzv. kariérneho Grand Slamu. V sezónach 2012 a 2014 bol na RG vo finále, zhodne prehral s Rafaelom Nadalom. So Španielom sa teraz môže stretnúť už vo štvrťfinále.

 

Osemnásobný grandslamový šampión Djokovič môže na grandslamovej scéne nadviazať na svoj triumf z Melbourne. Double Australian Open - Roland Garros naposledy získal Američan Jim Courier už v sezóne 1992.

Dvojhra mužov - 2. kolo:
Novak Djokovič (Srb.-1) - Gilles Muller (Lux.) 6:1, 6:4, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies