Roland Garros: Cibulková prehrala v 3. kole dvojhry so Stosurovou

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 13:10 • 2 min
Roland Garros: Cibulková prehrala v 3. kole dvojhry so Stosurovou

PARÍŽ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

slovakia

left justify in out

Semifinalistka z roku 2009 prehrala ako nasadená deviatka s devätnástkou "pavúka" Austrálčankou Samanthou Stosurovou za 1:40 h v dvoch setoch 4:6, 4:6. Cibulková ani v piatom vzájomnom dueli nenašla recept na šampiónku US Open z roku 2011, ktorá ťažila zo skvelého podania a kvalitného forhendu.

 

Stosurová sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Cibulková síce následne vyrovnala na 2:2, no v piatom geme opäť stratila servis a Stosurová po potvrdení brejku dotiahla prvý set do úspešného konca. O osude druhého dejstva rozhodol siedmy gem, v ktorom rodáčka z Brisbane zobrala slovenskej jednotke podanie. Za stavu 5:4 premenila Stosurová vďaka jubilejnému desiatemu esu v poradí druhý mečbal a nadviazala na triumf nad Cibulkovou zo štvrťfinále Roland Garros z roku 2012.

 

Cibulková bola s výkonom v piatkovom dueli spokojná, mrzeli ju nevyužité šance v prvom sete. "So Stosurovou som hrala už piatykrát a dnešný výkon by som zaradila medzi tie najlepšie. Postupne získavam šajnu, ako proti nej hrať a zdolať ju. Je to pre mňa najnepríjemnejšia hráčka na okruhu. Dnes to bol vysoký level tenisu, znovu mi to ušlo o pár lôpt. Škoda gemu za stavu 2:2, keď som si prehrala servis. Keby som využila gembaly, mohlo sa to vyvíjať ináč, no teraz je o tom už zbytočné polemizovať. Mám príliš veľký rešpekt pred jej servisom a potom som pri niektorých loptách zbrklá.  Dnes si však nemám veľmi čo vyčítať. Dodržiavala som taktiku, ktorú sme stanovili s trénerom Maťom Liptákom a fungovalo to," povedala Cibulková v rozhovore pre RTVS.

 

Slovenku potešili víťazstvá v úvodných dvoch zápasoch. "Triumfy nad Razzanovou aj Paszekovou si veľmi cením, lebo to neboli ľahké súperky. Konečne som sa na antuke cítila dobre a na veľkom turnaji som zvládla ten tlak. Keď sa na tom pozriem spätne, všetky štyri moje tituly mám z betónu. S Maťom sme zmenili štýl, hrám agresívnejšie, viac chodím do toho nohami. Antuka je iná. Keď hráte celý rok na harde a potom absolvujete tri antukové turnaje, ten prechod nie je jednoduchý. Teraz sa už teším na trávu, je to pre mňa výzva. Sú to iba dva turnaje do roka a vždy je to niečo nové. Potom ma čaká séria zámorských turnajov. Obhajujem titul v Stanforde, no na US Open som vlani vypadla v 1. kole, takže dvere sú otvorené. Život ide ďalej, aj keď sa prehrá, taký je tenis."

 

Austrálčanka bola po víťaznom zápase spokojná. "Podala som konštantný výkon, v dôležitých momentoch ma podržalo podanie. V Paríži hrám zatiaľ lepšie ako na iných turnajoch v doterajšom priebehu sezóny. Počasie dnes nebolo práve ideálne. Privítala by som, ak by bolo teplejšie, no podmienky boli pre obe rovnaké a dokázala som sa s nimi vyrovnať," povedala Stosurová v prvom interview priamo na kurte.     
      

"Som veľmi spokojná s mojím tenisom. Dnes to bol určite môj najťažší zápas na tomto turnaji a Domi podľa mňa zahrala riadne dobre. Som teda veľmi šťastná, že som to zvládla vo dvoch setoch. Už sa teším na ďalšie kolo. Je príjemné ísť do nejakého duelu s vedomím, že s danou hráčkou som ešte nikdy neprehrala. Zároveň však v takýchto prípadoch treba zohľadniť faktor túžby súperky konečne sa presadiť. Navyše, vždy je to nový deň a čokoľvek sa môže stať," cituje Stosurovú portál The Age. 


ženy - dvojhra - 3. kolo:
Samantha Stosurová (19-Austr.) - Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) 6:4, 6:4  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona