Roland Garros: Cibulková po skvelom výkone postúpila do 2. kola

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 08:16 • 2 min
Roland Garros: Cibulková po skvelom výkone postúpila do 2. kola

PARÍŽ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako šiesta zvíťazila suverénne 6:2, 6:1 nad Španielkou Larou Arruabarrenovou-Vecinovou v nedeľňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (28. mája - 11. júna).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bol to premiérový vzájomný duel 28-ročnej Bratislavčanky Cibulkovej, 7. v singlovom renkingu k 29. máju, s 25-ročnou 62. ženou hodnotenia Arruabarrenovou-Vecinovou. Zápas sa pôvodne mal konať na kurte č. 1, napokon ho pre časový sklz a hrozbu tmy preložili na Dvorec Suzanne Lenglenovej, druhý najvýznamnejší v areáli pri Buloňskom lesíku.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková bude v 2. kole najskôr v stredu hrať s úspešnou zo súboja tuniskej lucky loserky Ons Jabeurovej a rumunskej kvalifikantky Any Bogdanovej. V prípade postupu by ju v 3. kole čakala lepšia z konfrontácie medzi švajčiarskou tridsiatkou "pavúka" Timeou Bacsinszkou a Američankou Madison Brenglovou.

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Cibulková je vo francúzskej metropole semifinalistkou edície 2009. Na veľkej štvorke má osobný rekord v podobe prieniku do finále melbournských Australian Open 2014. Nedávna štvorka počítačového poradia Cibulková minulý rok na RG neuspela v 3. kole, podľahla 4:6, 6:3, 1:6 Španielke Carle Suárezovej-Navarrovej.

Okrem Cibulkovej sa v "main draw" na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska predstavia zo Sloveniek aj Jana Čepelová, Kristína Kučová a Magdaléna Rybáriková, u mužov Martin Kližan a Jozef Kovalík.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR-6) - Lara Arruabarrenová-Vecinová (Šp.) 6:2, 6:1

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies