Roland Garros: Cibulková cez Razzanovú do 2. kola s Paszekovou

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 14:18 • 2 min
Roland Garros: Cibulková cez Razzanovú do 2. kola s Paszekovou

PARÍŽ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako deviata zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) nad skúsenou domácou Virginie Razzanovou v ich piatom vzájomnom dueli za 91 minút 7:5, 6:0.

slovakia

left justify in out

Finalistka rovnako významných januárových melbournských Australian Open Cibulková si v 2. kole zmeria sily s nevyspytateľnou 23-ročnou rakúskou kvalifikantkou Tamirou Paszekovou (155., bola však už aj na 26. stupienku). Pokúsi sa nadviazať na triumf 6:4, 6:0 z Charlestonu 2009, bolo to na zelenej antuke. Cibulková už má istotu 70 bodov do renkingu a prémie 42 000 eur. 

 

"Ten zápas s Paszekovou si nepamätám, ale videla som ju hrať veľakrát. Posledné dva roky nemala dobré, teraz sa vracia, znova je herne nepríjemná. Poznáme sa veľmi dobre, hrávali sme spolu od junioriek," povedala Cibulková podľa svojej oficiálnej internetovej stránky. 

 

Favorizovaná členka Top 10 Cibulková v úvodnom dejstve proti Razzanovej dva razy zaostávala o brejk, ale zhodne okamžite vyrovnala na príjme vrátane stavu 4:5. Na returne v dvanástom geme zabrala zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka zo svojho manka 15:40, Francúzka jej pod ťarchou setbalu dala darček v podobe dvojchyby. Následne Slovenka už ovládla dianie na Dvorci Suzanne Lenglenovej, na ktorom pred piatimi rokmi vo štvrťfinále RG rozdrvila Rusku Mariu Šarapovovú a vybojovala si svoj zatiaľ najprenikavejší výsledok na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska. 

 

Držiteľka štyroch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková mala v pondelok pomer "winnerov" a nevynútených chýb 18:21, zdolaná 16:29. Slovenka urobila 5 dvojchýb, zvládla 6 z 8 zákrokov pri sieti a zužitkovala polovicu z tucta brejkbalov (Francúzka 2 zo 7). 

 

"Nebolo to dnes ľahké. Bola som pripravená na veľmi náročný zápas, pretože Virginie je skvelá hráčka, pri ktorej nikdy netušíte. Vedela som, že ona dobre podáva a často smeruje svoje údery popri čiarach. Za stavu 4:5 som na returne pristúpila k určitým zmenám, postavila som sa viac dopredu, nedopriala som jej rytmus. Naštartovalo ma to, získala som niekoľko gemov, zvýšilo to moje sebavedomie. Dianie potom už zodpovedalo tomu, že som si počínala dobre," povedala Cibulková na tlačovej besede. 

 

"Je ťažké nastúpiť na grandslamové 1. kolo proti domácej hráčke. Je tam aj nervozita a všetko, čo k tomu patrí. Som veľmi rada, že som prvý zápas hrala na mojom obľúbenom Kurte Suzanne Lenglenovej. V prvom sete súperka hrala dobre, ale ja som zmenila nejaké taktické veci. Dnes som sa na kurte prvý raz od ukončenia ´betónovej´ časti sezóny cítila veľmi dobre a trochu som sa s antukou zžila. Takýto zápas som potrebovala vyhrať, prechod nebol ľahký. Som rada, že som to zvládla. Razzanová je súperka, proti ktorej nerada hrávam, pretože ma tlačí," cituje Cibulkovú jej web. 

 

Tridsaťjedenročná niekdajšia 16. hráčka renkingu WTA Razzanová (78.) predvlani na tomto podujatí šokovala Američanku Serenu Williamsovú a v rovnakej sezóne prekonala Cibulkovú v Bratislave v rámci Pohára federácie, vtedy tým vyrovnala štatistiku zo vzájomných duelov na 2:2. Kedysi spolu často hrávali štvorhru. Razzanová štartovala pri Buloňskom lesíku 15. raz a jej rekordom zostáva osemfinálové 4. kolo z ročníka 2009. 

 

"Pred Roland Garros som bola zranená, od Madridu som mala problémy s rebrom, pár dní som netrénovala. Pred dneškom som teda netušila, ako mi to pôjde. V prvom sete to bol tvrdý boj. Obe sme sa burcovali, tvrdo udierali do loptičky. Niektoré výmeny boli fakt pekné. Celé to vyznievalo skôr ako boxerský súboj. Bolo to tesné, rozdiel nepatrný. Ja som sa však pri niektorých úderoch stiahla a ona využila výhodu. Ak by som ten set získala, ktovie, ako by sa to ešte vyvinulo, lebo som vnímala určité napätie z jej strany. V druhom sete už Dominika zahrala naozaj dobre, uvoľnila sa neutralizovala ma dĺžkou úderov, musím jej pogratulovať. Figuruje v Top 10 a mala vynikajúci vstup do sezóny od januára až do Madridu a Ríma, kde si počínala horšie. Celkovo je však v skvelej forme aj kondícii. Ku koncu bola veľmi agresívna a z tohto dôvodu som nedokázala uplatniť môj aktívny štýl. Cítila som, že ma zatláča ďaleko za základnú čiaru, ona zaradila piaty rýchlostný stupeň a ja som nebola v stave okresať jej tempo a intenzitu," povedala Razzanová na RG. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Dominika Cibulková (SR-9) - Virginie Razzanová (Fr.) 7:5, 6:0 za 91 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies