Roland Garros: Čepelovú čaká v 2. kole Kerberová

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 17:37 • 2 min
Roland Garros: Čepelovú čaká v 2. kole Kerberová

PARÍŽ - Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (26. mája - 9. júna, dotácia 21,017 milióna eur, antuka) nad takisto nenasadenou Američankou Christinou McHalovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 141 minút 7:6 (3), 2:6, 6:4.

slovakia

left justify in out

V treťom sete pritom prehrávala 1:3. V 2. kole vyzve nemeckú ľaváčku Angelique Kerberovú nasadenú ako ôsmu. Už má istotu 100 bodov do svetového rebríčka WTA a prémie 35 000 eur.

"Pred dvoma dňami ma na tréningu seklo v krku a mala som veľké obavy, či vôbec budem môcť hrať. Dva dni som netrénovala, bola som pod tabletkami. Našťastie, dnes ma to až natoľko nelimitovalo. Chodila som k fyzioterapeutom, dosť sa to zlepšilo. Som rada, že som mohla hrať a podarilo sa mi zvíťaziť," povedala Jana Čepelová v konferenčnom telefonáte pre slovenské tlačové agentúry.

Devätnásťročnej Košičanke Čepelovej, teraz 69. vo svetovom rebríčku (osobný rekord), sa teda napokon podarilo dať si predčasný darček k stredajším narodeninám. Dvadsaťjedenročná McHalová figuruje na 53. pozícii v hodnotení. Pre zverenkyňu Martina Zathureckého v rámci programu NTC Čepelovú je doterajším maximom na úrovni veľkej štvorky vlaňajšie wimbledonské 3. kolo, do ktorého sa prebojovala ako kvalifikantka. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska absolvovala úspešný debut v hlavnej súťaži. Minulý rok prehrala v 1. kole kvalifikácie s Japonkou Erikou Semovou.

 


Dvojhra žien - 1. kolo:
Jana Čepelová (SR) - Christina McHalová (USA) 7:6 (3), 2:6, 6:4 za 141 minút (54, 36, 51)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona