Roland Garros: Čepelová prehrala v 1. kole dvojhry s Hercogovou

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 14:34 • 2 min
Roland Garros: Čepelová prehrala v 1. kole dvojhry s Hercogovou

PARÍŽ - Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) so Slovinkou Polonou Hercogovou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 77 minút 2:6, 3:6.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že výsledok vôbec neodráža, aký to bol zápas. Odohrali sme veľa strašne vyrovnaných gemov pri jej servise. Napríklad ten za stavu 0:3 trval 10-15 minút, ale nepodarilo sa mi ju tam zlomiť a ona tým už rozhodla o prvom sete. Vedela som, čo musím zlepšiť, a usilovala som sa zvládnuť to, škoda však incidentu, keď som mala loptu na 2:1 v druhom sete, dala som víťazný úder, ale zakričali mi ´out´, ona ten gem napokon ešte získala a už sa to so mnou ťahalo," povedala Jana Čepelová pre Rádio Slovensko. V predmetnej hre mala 6 brejkbalov. Celkovo využila len 1 z 10 takýchto príležitostí, súperka 5 z 9. Hercogová mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 18:25, zdolaná 15:31. 

 

Dvadsaťročná Košičanka Čepelová, 60. v renkingu WTA, si odnáša zo singlovej súťaže na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska štartovné 24 000 eur a 10 bodov do hodnotenia. O tri roky staršia Hercogová (62.), ktorú v minulosti trénersky viedol Vladimír Pláteník, si v 2. kole zmeria sily s úspešnou z duelu Sloane Stephensová (USA-15) - Šuaj Pcheng (Čína). 

 

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová sa pri Buloňskom lesíku ešte predstaví vo štvorhre po boku Švajčiarky Stefanie Vögeleovej. Začnú proti domácemu páru Stéphanie Foretzová-Gaconová, Laura Thorpeová. 

 

Finalistka aprílového podujatia na zelenej antuke v americkom Charlestone Čepelová pri svojich prvých štyroch štartoch v "main draw" na úrovni veľkej štvorky bola minimálne v 2. kole (na Wimbledone 2012 dokonca v 3. kole), teraz sa tretí raz v rade lúči v 1. kole. Momentálne ťahá šnúru štyroch neúspechov vo dvojhre. 

 

"Fed Cup v Kanade ma veľmi vyčerpal, toto sú následky. Ľutujem, že som hrala na následných turnajoch. V Madride aj Ríme som sa fakt necítila dobre a o Norimbergu ani nehovorím, tam mi celý ten deň bolo zle. Skôr som teda riešila zdravotnú stránku a pred Roland Garros som sa začala pripravovať až vo štvrtok. Ukázalo sa, že to chce odtrénovať viac týždňov. V ostatnom období som alergická na lepok a snažím sa teraz upraviť si podľa toho stravu. Uvidíme, či mi to pomôže a ako to pôjde ďalej. Chytiť sa dá na jednom zápase, ktorý človek otočí alebo tesne vyhrá, hneď je lepšia pohoda. To mi teraz chýba," uznala Jana Čepelová. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Polona Hercogová (Slovin.) - Jana Čepelová (SR) 6:2, 6:3 za 77 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona