Roland Garros: Bosniakovi Džumhurovi sa splnil sen, zahrá si proti Federerovi

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 12:00 • 2 min
Roland Garros: Bosniakovi Džumhurovi sa splnil sen, zahrá si proti Federerovi

PARÍŽ - Bosna a Hercegovina má prvýkrát v histórii svojho zástupcu v 3. kole tenisového Roland Garros. Damirovi Džumhurovi sa splnil sen, v Paríži totiž nastúpi proti svojmu chlapčenskému idolu Švajčiarovi Rogerovi Federerovi. V roku 1992, keď sa Džumhur narodil, bol šport v Bosne na vedľajšej koľaji. Sarajevo bolo obliehané a odrezané od sveta, v krajine zúrila občianska vojna.

slovakia

left justify in out

Pravidelný účastník slovenských challengerov sa učil abecedu "bieleho športu" v olympijskej hale Zetra, ktorá v čase vojnového konfliktu dočasne slúžila ako márnica. Džumhur išiel tvrdo za svojim cieľom stať sa tenisovým profesionálom a v piatok nastúpi na doposiaľ najvýznamnejší zápas v kariére. "Roger je zrejme najlepším hráčom v tenisovej histórii a som šťastný, že budem mať šancu si s ním zahrať. Je to sen každého tenistu. Pamätám si, že keď som mal 10 či 12 rokov a bol som na turnaji, pozeral som Rogerov semifinálový zápas vo Wimbledone proti Andymu Roddickovi. Vtedy som mu prvýkrát drukoval a odvtedy je mojím idolom," povedal 86. hráč svetového rebríčka ATP Entry v rozhovore pre agentúru Reuters.

 

Džumhur sa stal vlani prvým Bosniakom, ktorý postúpil na grandslamovej pôde do hlavnej súťaže. Na Australian Open v Melbourne sa dostal až do 3. kola dvojhry. "Som naozaj šťastný, že môžem reprezentovať svoju krajinu a na veľkých turnajoch veje vlajka Bosny a Hercegoviny. Som presvedčený o tom, že v Bosne máme dostatok tenisových talentov. Problémom však je, že o šport sa u nás nikto nestará. Musíte sa všetkým pretĺkať sám. V zimných mesiacoch si v Sarajeve musím niekedy vystáť radu, aby som vôbec mohol ísť na kurt trénovať. Všetky kluby využívajú tie isté dvorce. Drvivá väčšina je antukových, kurt s hardom je prakticky iba jeden."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies