Roland Garros: Bertensová v 1. kole vyradila víťazku Australian Open 2016

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 13:08 • 2 min
Roland Garros: Bertensová v 1. kole vyradila víťazku Australian Open 2016

PARÍŽ - Nemecká tenistka Angelique Kerberová na Roland Garros 2016 nenadviaže na svoj triumf z januárových rovnako hodnotných melbournských Australian Open.

slovakia

left justify in out

Trojka svetového rebríčka WTA prehrala v utorok už v 1. kole dvojhry žien na parížskej grandslamovej antuke s Kiki Bertensovou 2:6, 6:3, 3:6. Holanďanka potvrdila výbornú formu: minulý týždeň sa ako kvalifikantka radovala z titulu na prípravnom podujatí v Norimbergu (k tomu pridala deblovú trofej po boku Švédky Johanny Larssonovej).

Dvadsaťštyriročná 58. žena renkingu Bertensová sa vo štvrtok pokúsi o svoj deviaty zápasový úspech v singli v rade, a to proti postupujúcej z duelu Alizé Limová (Fr.) - Camila Giorgiová (Tal.). Zverenkyňa Raemona Sluitera Bertensová bola v sezóne 2014 v osemfinálovom 4. kole medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska, čo je pre ňu aj absolútny osobný rekord na Majors. Kerberovej sa revanšovala za marcové Miami, kde pri skóre 6:1, 2:6, 0:3 odstúpila.

O štyri roky od premožiteľky skúsenejšia ľaváčka Kerberová sa lúči v 1. kole na Majors prvý raz od vlaňajších AO, priamo vo francúzskej metropole premiérovo od sezóny 2011. Druhý raz za tri roky sa stalo, že hrdinka z južnej pologule neprešla v Paríži 1. kolom: v sezóne 2014 sa to stalo Číňanke Na Li. Nemka minulý týždeň zrušila svoj štart v spomenutom Norimbergu pre problémy s ramenom, teraz si ho počas duelu nechala ošetriť.

Dvojhra žien - 1. kolo:


Kiki Bertensová (Hol.) - Angelique Kerberová (Nem.-3) 6:2, 3:6, 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona