Rokuje sa o peniazoch na odstránenie havarijného stavu Starého mosta

NETKY.SK • 23 September 2010, 10:58 • 2 min
Rokuje sa o peniazoch na odstránenie havarijného stavu Starého mosta

Rokuje sa o peniazoch na odstránenie havarijného stavu Starého mosta

slovakia

left justify in out

img

O objeme financií, ktoré treba na odstránenie havarijného stavu Starého mosta, rokuje Metro Bratislava, a. s., s hlavným mestom, uviedla pre TASR hovorkyňa spoločnosti Jana Murínová.
      "Robíme prehodnotenie rozpočtu na rok 2010 a to bude predmetom rokovania najbližšieho mestského zastupiteľstva," povedal v stredu (22.9.) pre médiá primátor Andrej Ďurkovský v odpovedi na otázku, či mesto má peniaze na krytie prác na moste.
      Mestský poslanec a starosta mestskej časti Petržalka Milan Ftáčnik k rokovaniu mestskej rady (16.9.) uviedol, že na rade prerokovali návrh na úpravu rozpočtu. "Pôvodne plánovaná suma šesť miliónov eur, o ktorej sa hovorilo, že bude stačiť ledva na projekty nosného dopravného systému, nie na jeho realizáciu, bola skrátená o 3,3 milióna eur, ostalo 2,7 milióna eur v rozpočte na rok 2010," uviedol Ftáčnik. Podľa jeho slov splnomocnenec pre dopravné systémy Tomáš Fabor namietal, že táto suma nepostačí ani na to, čo sa na moste urobilo. Ftáčnik kandiduje v novembrových komunálnych voľbách na bratislavského primátora ako nezávislý s podporou Smeru-SD.
      Metro Bratislava, a. s., 13. augusta informovalo, že začalo odstraňovať betónovú mostovku z cestnej časti mosta, čo ho malo odľahčiť. Na moste už nie sú funkčné inžinierske siete a v auguste bolo ešte treba odstrániť vodovod, čo sa malo urobiť do desiatich dní. Počas postupnej likvidácie mostovky nebude prerušená lodná doprava. Financie na práce dalo mesto, pretože to nie je investícia, ale havarijný stav. Finančne oveľa náročnejšia má byť posledná fáza odstraňovania mosta - kovovej konštrukcie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies