Rokovanie v parlamente odštartuje diskusia k novele vodného zákona

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 09:42 • 2 min
Rokovanie v parlamente odštartuje diskusia k novele vodného zákona

BRATISLAVA 2. júla (SITA) - Diskusiou k novele vodného zákona otvoria poslanci šiesty deň 36. schôdze parlamentu. Právna norma predložená ministrom životného prostredia Petrom Žigom okrem iného zavádza pravidlo, že preprava a prevoz vody mimo územia Slovenska má podliehať povoleniu štátu.

slovakia

left justify in out

Taktiež stanovuje lehoty na odber povrchových a podzemných vôd na desať rokov, čím sa má rozšíriť priestor na ochranu a spravodlivé rozdeľovanie vody.

 

Opozícia odmieta novelu vodného zákona v podobe, v akej ju schválila vláda. Právna norma podľa opozičných strán umožní, aby sa obchodovalo s vodou. Poslanci opozície upozorňujú, že podobne, ako prišiel štát o desiatky miliónov eur pri predaji emisií za čias prvej vlády Roberta Fica, môže prísť o veľké peniaze aj pri predaji vody v budúcnosti. 

 

Poslanci sa po skončení diskusie o novele vodného zákona vrátia k prerušenej rozprave o malej rómskej reforme, ktorú do parlamentu predložili zákonodarcovia za SDKÚ-DS a splnomocnenec pre rómske komunity Peter Pollák (OĽaNO). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies