Rokovanie skončilo, máme prvé vyjadrenia!

NETKY.SK • 26 August 2022, 18:54 • 2 min
Rokovanie skončilo, máme prvé vyjadrenia!

BRATISLAVA - Rokovanie pokračovalo aj po odchode členov a predsedu strany Sloboda a Solidarita.

slovakia

left justify in out

 

19.22 

 

Ján Budaj uviedol, že táto politická garnitúra je výsledkom desaťročného boja proti mafii Smeru. Aj preto by sa podľa neho, mali demokrati spájať a nie rozdeľovať sa. Dúfa, že ak SaS odíde, stále bude podporovať menšinovú vládu Eduarda Hegera. 

 

19.13

 

Predsedníčka Za ľudí sa tiež vyjadrila, že jej hnutie zákon o predčasnom skrátení volebného obdobia nepodporí, „lebo oni sú stále tá najlepšia voľba pre ľudí." Oznámila tiež, že je tsále za to, aby minister hospodárstva odišiel až po zime. Sulík je podľa nej krajne nezodpovedný. 

 

19.07

 

Veronika Remišová po rokovaní uviedla, že ju mrzí, že dnešné stretnutie skončilo vyhlásením Richarda Sulíka, že odchádza do koalície. „Keď sme začínali, všetci sme vedeli, že Fico a Pelelgrini sú zlo," pirpomenula. Ak SaS naozaj odíde, zvlá predsedníctvo. Richard Sulík, ale dnes po rokovaní oznámiál, že ďalšie stretnutia nemajú zmysel a je rozhodnuté. 

 

Juraj Šeliga uviedol, že Sulík na rokovaní povedak, že jeho ústretový krok bol to, že by odišiel z ministerstva, ak by odišiel z postu aj Igor Matovič.

 

18.59

 

Pokiaľ vláda nebude vedieť vládnuť, prijímať zákony, pomôcť ľuďom, bude to treba zhodiť a pustiť ku kormidlu nových 150 poslancov, ktorí to budú vedieť," vyhlásil pred novinármi Kollár. 

 

O ministerských postoch pre Sme rodina špekulovať nechcel. „S tromi poslancami nemôžete mať ani jedno ministerstvo," odpovedal Kollár na otázku, či Za ľudí môže získať ďalšie ministerstvo. Zároveň povedal, že oslovil Ivana Korčoka, aby pokračoval na ministerstve zahraničných vecí. Líder SaS Richard Sulík už vyhlásil, že z vlády odchádzajú všetci nominanti SaS.

 

 

 

18.52

 

Pokiaľ sa nebude dať fungovať v menšinovej vláde, nebude mať jej pokračovanie zmysel. Po rokovaní koalície vo vládnom hoteli Bôrik to povedal predseda Sme rodina a parlamentu Boris Kollár. Za dôležité považuje riešiť prípravu na energetickú krízu. Ak štát nebude vedieť pomôcť ľuďom, treba podľa neho predčasné voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona