Rokovanie sa mierne spomalilo, na svoje vystúpenie čaká ešte 34 poslancov

NETKY.SK • 6 August 2010, 07:30 • 2 min
Rokovanie sa mierne spomalilo, na svoje vystúpenie čaká ešte 34 poslancov

Rokovanie sa mierne spomalilo, na svoje vystúpenie čaká ešte 34 poslancov

slovakia

left justify in out

Maratón vystúpení poslancov k návrhu Programového vyhlásenia vlády SR dnes mierne stratil na tempe. Kým v utorok (4.8.) prednieslo v rozprave svoj príspevok v priebehu siedmich rokovacích hodín 12 zákonodarcov, počas dnešného tretieho rokovacieho dňa stihli za osem hodín vystúpiť jedenásti písomne prihlásení. Na svoju chvíľu čaká ešte 34 členov snemovne.
      Lídri jednotlivých klubov sa na poslaneckom grémiu dohodli, že čas na vystúpenie sa predsa len obmedzovať nebude. Takýto zásah pripúšťal ešte pred začiatkom schôdze predseda NR SR Richard Sulík (SaS) v prípade, že by chcela opozícia rokovanie naťahovať.
      Ako posledná dnes prišla na rad oblasť pôdohospodárstva, ktorej sa venoval Marián Záhumenský (Smer-SD). V programovom vyhlásení mu okrem iného chýba zadokumentovaný postoj kabinetu k návrhu novej európskej poľnohospodárskej politiky v prípade, že tá nebude vytvárať rovnaké podmienky pre slovenských poľnohospodárov. "Myslel som, že zadeklarujete podporu len takému zneniu, ktoré vytvorí rovnaké podmienky pre všetkých poľnohospodárov v 27 krajinách EÚ," vyhlásil.
      Schôdza bude pokračovať v piatok (6.8.) ráno, ako prvý vystúpi opäť Záhumenský, ktorý dnes svoj prejav nestihol dokončiť. Po ňom bude nasledovať člen výborov pre zdravotníctvo a európske záležitosti Ladislav Lazár (Smer-SD). Piatok je v parlamente tradične z hľadiska pracovných hodín kratší a rokovania sa v tento deň končia už krátko popoludní. Poslanci budú tentoraz diskutovať do 16. hodiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies