Rokovanie o cene plynu opäť neprinieslo výsledok

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 09:50 • 2 min
Rokovanie o cene plynu opäť neprinieslo výsledok

KYJEV - Rusko a Ukrajina nenašli spoločné riešenie dlhotrvajúcich sporov ohľadom stanovenia ceny plynu na sobotňajších rozhovoroch.

slovakia

left justify in out

Dohodli sa však na ďalšom stretnutí, ktoré sa uskutoční dnes, oznámila agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinského ministra energetiky Jurija Prodana.
      

"Každá strana vysvetlila svoju situáciu, riešenie sa nenašlo. Preto v súlade s návrhom komisára Európskej komisie pre energetiku Günthera Oettingera budú rokovania pokračovať v nedeľu ráno," uviedol Prodan pre médiá v Kyjeve. Rusko pohrozilo, že zastaví dodávky plynu do Kyjeva, ak ukrajinská strana do pondelka nezaplatí dlh vo výške 1,95 miliardy dolárov.
      

Európska únia má záujem, aby sa Rusko a Ukrajina dohodli, pretože zastavenie dodávok zemného plynu by mohlo narušiť aj dodávky plynu, ktoré prúdia cez Ukrajinu do štátov EÚ.
      

Na predchádzajúcich rozhovoroch v Bruseli sa zúčastnil ruský minister pre energetiku Alexander Novak, jeho ukrajinský náprotivok Jurij Prodan, šéf ruského energetického gigantu Gazprom Alexej Miller a šéf ukrajinského Naftogazu Andrij Kobolev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies