Rokovania vlády pokračujú v slovenských regiónoch, dnes je na programe obec Čaňa

NETKY.SK • 18 September 2019, 08:09 • 2 min
Rokovania vlády pokračujú v slovenských regiónoch, dnes je na programe obec Čaňa

BRATISLAVA - Po tom, ako vláda zasadala počas včerajšieho dňa v Giraltovciach v okrese Svidník, sa dnes zíde v obci Čaňa. Hlavnou témou jednaní budú priebežné informácie o akčnom pláne rozvoja košického okresu a okolia.

slovakia

left justify in out

Vláda bude rokovať aj o poskytnutí regionálneho príspevku vo výške jedného milióna eur, ktorý bude udelený do konca októbra. Najviac financií, a to zhodne po 50 000 eur, by mali získať tri samosprávy. Obec Baška a mesto Medzevna, zhodne na rekonštrukciu ciest, obec Turňa nad Bodvou by mala získať túto finančnú čiastku na obnovu sociálnych zariadení na obecnom úrade a na vybudovanie chodníka k autobusovým zastávkam, ale aj na rekonštrukciu domu smútku, ciest a oplotenia na cintoríne.

 

img

 

Finančné príspevky na rekonštrukciu obecných úradov, domov kultúry i na obnovu miestnych ciest a komunikácií získajú aj ďalšie obce v okrese Košice-okolie. Celkovo by malo byť podporených 67 projektov, medzi nimi sú napríklad financie vyčlenené aj pre viaceré cirkvi či športové kluby a zväzy.

 

img

 

S tohtoročnými výjazdovými rokovaniami začala vláda 16. januára, keď zasadala v Snine, o deň neskôr v Levoči. Vo februári vládny kabinet navštívil Revúcu (12. 2.) a obec Jesenské (13. 2.), v marci (19. 3.) Gelnicu a Lipany (20. 3). V apríli (9. 4.) vláda zasadala v Medzilaborciach a v Bardejove (10. 4.), v máji rokovala v Hanušovciach nad Topľou (14. 5.) a v Trebišove (15. 5.). Pred letnou prestávkou sa rokovanie uskutočnilo v Stropkove (25. 6.) a Michalovciach (26. 6.). Koncom augusta (27. a 28. 8.) vláda zasadala v Kokave nad Rimavicou a v Buzitke, no a vo včerajších hodinách (17. 9.) rokovala v Giraltovciach.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies