Rokovania so Švédmi o prenájme stíhačiek pokračovali aj na leteckých dňoch

NETKY.SK • 29 August 2015, 16:36 • 2 min
Rokovania so Švédmi o prenájme stíhačiek pokračovali aj na leteckých dňoch

BRATISLAVA - Rokovania o prenájme stíhačiek Gripen medzi slovenskou a švédskou stranou pokračovali aj na dnešných Medzinárodných leteckých dňoch SIAF na letisku Sliač.

slovakia

left justify in out

Podľa štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR Miloša Koterca sú na stole viaceré alternatívy. "Cieľom je vybrať tú najlepšiu," uviedol.

 

Vláda poverila ministra obrany Martina Glváča, aby začal rokovania so Švédskom o prenájme lietadiel JAS-39 Gripen v marci tohto roka. Z rokovaní majú vyplynúť konkrétne počty stíhačiek či letových hodín.

 

Armáda potrebuje na plnenie svojich úloh približne 1200 letových hodín za rok. Nové stíhačky majú nahradiť lietadlá Mig-29.

 

Slovenská armáda v súčasnosti disponuje stíhačkami Mig-29, ich prevádzku zabezpečuje prostredníctvom abonentnej zmluvy, ktorá sa končí v novembri 2016.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies