Rokovania o zvýšení podielu VW vo firme FAW-VW sa zastavili

NETKY.SK • 12 November 2014, 08:26 • 2 min
Rokovania o zvýšení podielu VW vo firme FAW-VW sa zastavili

BERLÍN - Rokovania nemeckej automobilky Volkswagen (VW) o navýšení podielu v spoločnom podniku s čínskou spoločnosťou FAW sa údajne zastavili. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje zo spoločnosti, ktoré si neželali byť menované. Spoločnosť VW sa snaží zvýšiť svoj podiel vo výške 40 % na približne 50 %.

slovakia

left justify in out

Podľa dvoch zdrojov agentúry Reuters však rokovania po viac než roku rozhovorov zamrzli. „Dvere (vedúce k vyššiemu podielu) sa zdajú byť v súčasnosti zatvorené,“ povedal jeden z nich. Úsilie spoločnosti VW o navýšenie podielu by však podľa zdrojov agentúry Reuters malo pokračovať. Predstavitelia VW a taktiež spoločného podniku FAW-VW odmietli situáciu komentovať. Stanovisko spoločnosti FAW nie je známe.

Ambície spoločnosti VW v Číne sa stretávajú s neúspechom vzhľadom na to, že Peking sa snaží podporiť domáce automobilky, ktoré by sa mohli zapojiť do globálneho konkurenčného boja. Zároveň sa zdá, že zahraničné spoločnosti sa dostanú pod prísnejšiu kontrolu. Spoločnosť VW na čínskom trhu predáva takmer 40 % svojich vozidiel. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies