Rokovania o oprave ukrajinskej techniky na Slovensku sú vo finálnej fáze

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 12:16 • 2 min
Rokovania o oprave ukrajinskej techniky na Slovensku sú vo finálnej fáze

BRATISLAVA – Intenzívne sa rokuje aj o poskytnutí húfnic Zuzana Ukrajine, počty zatiaľ nie sú stanovené. Slovensko ich má poskytnúť komerčnou formou, otázkou je právne riešenie. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

„Riešime právnu cestu, akým spôsobom to zabezpečiť. Prebiehajú rokovania medzi spoločnosťou Konštrukta - Defence, ktorú vlastní ministerstvo obrany, a ukrajinskou stranou. Myslím si, že v dohľadnej dobe prídeme k nejakému konkrétnemu riešeniu,“ povedal Naď o poskytnutí húfnic Zuzana. Má ísť o novší model.

 

img

 

Ukrajinská technika by sa mala opravovať primárne v Moldave nad Bodvou. Náhrada za stíhačky MiG-29 do dodania nových F-16 zatiaľ nie je podľa ministra vyriešená. Štvrtá batéria systému protivzdušnej obrany Patriot by mala byť na Slovensku do konca týždňa. Spolu s ďalšími tromi Patriotmi od spojencov majú byť rozmiestené tak, aby pokrývali drvivú väčšinu územia SR.

 

 

Možno vás zaujme: Kuriak odsúdil Čekovského návrh na žltú kartu, hovorí o obmedzení slobody slova



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies