Rokovania o obchodnej dohode s Britániou budú prioritou novej administratívy USA

NETKY.SK • 10 Január 2017, 11:36 • 2 min
Rokovania o obchodnej dohode s Britániou budú prioritou novej administratívy USA

WASHINGTON - Británia bude medzi prvými štátmi, s ktorými začne administratíva budúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa rokovať o novej obchodnej dohode.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to popredný republikán Bob Corker, predseda zahraničného výboru amerického Senátu pre BBC.

 

Corker po stretnutí s britským ministrom zahraničných vecí Borisom Johnsonom povedal, že obchodná dohoda medzi oboma krajinami bude prioritou novej americkej vlády vzhľadom na fakt, že Británia sa pripravuje na vystúpenie z Európskej únie (EÚ).

 

Odchádzajúci prezident Barack Obama pritom Britov pred júnovým referendom varoval, že ak si zvolia brexit, ocitnú sa na konci zoznamu čakateľov na rokovania o obchodnej dohode s USA.

Corker ale teraz tvrdí, že Británii rozhodne nepatrí "zadné sedadlo", naopak, zaslúži si miesto vpredu vzhľadom na dlhé priateľstvo a partnerstvo oboch krajín. A Trump ešte ako kandidát na post prezidenta USA chválil brexit.

 

Minister Johnson zase pre londýnske noviny Guardian zdôraznil, že Británia je kľúčovým partnerom USA pri zaisťovaní globálnej bezpečnosti a oba štáty sú tiež stúpencami voľného obchodu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies