Rokovania o brexite stagnujú, vyjednávači sa zatiaľ na ničom nedohodli

NETKY.SK • 31 August 2017, 14:54 • 2 min
Rokovania o brexite stagnujú, vyjednávači sa zatiaľ na ničom nedohodli

BRUSEL - Európska únia upozornila Veľkú Britániu, že vo vyjednávaniach o jej odchode z bloku sa doteraz nedosiahol dostatočný pokrok pre to, aby sa v októbri mohli začať diskusie o budúcej obchodnej dohode.

slovakia

left justify in out

Po štyroch dňoch rokovaní hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit Michel Barnier vo štvrtok povedal, že "zďaleka nevidíme dostatočný pokrok".

EÚ trvá na tom, že chce vysporiadať tri hlavné témy pred tým, ako sa diskusie pohnú k problematike budúcich obchodných dohôd. Únia chce pred začiatkom rokovaní o obchode vyriešiť otázky súvisiace s právami občanov, s uhradením britských záväzkov a s hranicami medzi EÚ a Severným Írskom.

 

Britský hlavný vyjednávač pre brexit David Davis pripustil, že pretrvávajú významne rozdielne postoje a vyzval EÚ, aby prejavila "flexibilitu" s cieľom prelomiť mŕtvy bod na rokovaniach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies