Rokovania o brexite odteraz preberám ja, oznámila Mayová

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 06:23 • 2 min
Rokovania o brexite odteraz preberám ja, oznámila Mayová

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová v utorok oznámila, že odteraz osobne preberá dohľad nad ďalšími rokovaniami s Európskou úniou o vystúpení krajiny z tohto bloku.

slovakia

left justify in out

Mayová to oznámila písomnou formou poslancom britského parlamentu. Ako uviedla, pri ďalších rokovaniach o brexite jej bude pomáhať oddelenie pre európske záležitosti, ktoré funguje priamo pod Úradom vlády, a tiež nový minister pre brexit Dominic Raab. "Celkovú zodpovednosť" za rokovania však bude mať podľa Mayovej Úrad vlády.

Britské médiá to označujú za jasný signál, že Mayová chce odstaviť od ústrednej roly v budúcich rokovaniach s EÚ ministerstvo pre brexit a jeho nového šéfa Raaba. Ten sa ujal funkcie len pred dvoma týždňami po tom, čo na protest proti smerovaniu rokovaní s EÚ odstúpil jeho predchodca v úrade David Davis a tiež dovtedajší minister zahraničných vecí Boris Johnson.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies