Rokovania medzi Gréckom a jeho veriteľmi pokračujú

NETKY.SK • 27 Október 2013, 12:19 • 2 min
Rokovania medzi Gréckom a jeho veriteľmi pokračujú

WASHINGTON - Zástupcovia medzinárodných veriteľov Grécka, tzv. Trojky, začali minulý mesiac pravidelnú kontrolu v Grécku.

slovakia

left justify in out

Rokovania medzi Gréckom a jeho veriteľmi pokračujú aj napriek tomu, že tzv. Trojka koncom septembra zastavila revíziu gréckej ekonomiky a kontrolu plnenia podmienok záchranného programu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Billa Murraya, hovorcu Medzinárodného menového fondu (MMF).

"Tvrdiť, že je  to určité spomalenie ... Nemyslím si, že je to správna cesta, ako v tejto chvíli hodnotiť situáciu," dodal Murray.

Zástupcovia medzinárodných veriteľov Grécka (Európska únia, Európska centrálna banka a MMF), tzv. Trojky, začali minulý mesiac pravidelnú kontrolu v Grécku. Jej cieľom je zistiť, v akom stave je ekonomika krajiny, a či vláda v Aténach plní podmienky záchranného úveru. Ale 29. septembra inšpektori kontrolu prerušili pre bližšie nespresnené "technické" problémy.

Hovorca MMF v tejto súvislosti uviedol, že tím expertov fondu sa vráti do Atén niekedy začiatkom novembra, aby obnovili kontrolu.

Podľa Reuters to však znamená, že došlo ku sklzu v časovom harmonograme. MMF totiž ešte pred dvoma týždňami oznámil, že jeho zástupcovia odcestujú do Grécka koncom októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies