Rokoval spoločný výbor SR a EBOR fondu na podporu vyraďovania V1

NETKY.SK • 11 November 2010, 14:27 • 2 min
Rokoval spoločný výbor SR a EBOR fondu na podporu vyraďovania V1

Rokoval spoločný výbor SR a EBOR fondu na podporu vyraďovania V1

slovakia

left justify in out

Na Ministerstve hospodárstva (MH) SR sa uskutočnilo v stredu (10.11.) pravidelné zasadnutie Spoločného výboru SR a Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBOR) Medzinárodného fondu na podporu vyraďovania jadrovej elektrárne (JE) V1 Jaslovské Bohunice (BIDSF).
      "Programom rokovania boli informácie o činnosti fondu a o implementácii projektov na podporu vyraďovania JE V1 Jaslovské Bohunice, ako aj iné projekty financované z fondu," informoval rezort hospodárstva. Rokovanie viedol generálny riaditeľ sekcie energetiky MH SR Ján Petrovič, pričom sumárnu informáciu uviedla riaditeľka odboru medzinárodných vzťahov v energetike MH SR Alena Žáková.
      Spoločný výbor prerokoval 7 projektov financovaných z BIDSF, a to najmä plán 2. etapy vyraďovania JE V1 a povoľovaciu dokumentáciu,  zariadenie na prestavbu kovových rádioaktívnych odpadov, úpravu skladovacích priestorov, demontáž zariadení strojovne, demontáž vonkajších nekontaminovaných zariadení a objektov, demontáž systémov elektrického napájania, ako aj implementáciu programu vyraďovania s využitím ľudských zdrojov dostupných v JE Bohunice.
      Výbor posudzoval a schvaľoval aj návrhy nových projektov vyraďovania JE V1, ktoré budú predložené na Zhromaždenie prispievateľov fondu BIDSF, ktoré sa uskutoční 2. decembra 2010 v Londýne.
      Na rokovaní sa zúčastnili taktiež zástupcovia Európskej komisie a ďalší členovia výboru - z Národného jadrového fondu, Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti, a. s., Ministerstva financií SR, Úradu jadrového dozoru SR, Úradu vlády SR, Ministerstva zahraničných vecí SR, Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry a Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy, a.s.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies