Rokovací deň otvoril Kažimír, počúvala ho asi desiatka poslancov

NETKY.SK • 1 Február 2013, 12:37 • 2 min
Rokovací deň otvoril Kažimír, počúvala ho asi desiatka poslancov

Rokovací deň otvoril Kažimír, počúvala ho asi desiatka poslancov - Politika Úvod štvrtého rokovacieho dňa 14. schôdze Národnej rady SR (NR SR) zaujal približne desiatku poslancov.

slovakia

left justify in out

img

Úvod štvrtého rokovacieho dňa 14. schôdze Národnej rady SR (NR SR) zaujal približne desiatku poslancov. Len toľkí si prišli do pléna vypočuť návrh zákona o pôsobnosti orgánov SR pri zabezpečovaní rozpočtovej zodpovednosti v EÚ, ktorý predniesol minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Návrh poslanci prebrali bez diskusie.

Právna norma nadväzuje na pristúpenie Slovenska k zmluve o stabilite, koordinácii a správe v hospodárskej a menovej únii, ktorá dopĺňa zriadenie Európskeho mechanizmu pre stabilitu (EMS). Súhlas s fiškálnou zmluvou, ktorá zavádza viaceré preventívne opatrenia s cieľom zabrániť budúcim dlhovým problémom jednotlivých krajín, je podmienkou na prípadné čerpanie pomoci z trvalého eurovalu. Pristúpili k nej všetky členské krajiny EÚ s výnimkou Veľkej Británie a Českej republiky, v súčasnosti v jednotlivých štátoch prebieha ratifikačný proces.

Poslanci sa ďalej venujú zákonu o potravinách. Ten okrem iného rozširuje kompetencie zamestnancov orgánu úradnej kontroly potravín, upravuje sadzby pokút i zavádza sankciu pre obec v prípade nesplnenia si povinností. O prorokovaných bodoch rozhodnú poslanci až na budúci týždeň, dnes hlasovať nebudú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies