Rokenrolová sieň slávy má nových členov

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 13:18 • 2 min
Rokenrolová sieň slávy má nových členov

NEW YORK - Novými členmi prestížnej Rokenrolovej siene slávy sa na štvrtkovom slávnostnom ceremoniáli v newyorskom Barclays Center stali skupina KISS, spevák a pesničkár Peter Gabriel, skupina Nirvana a duo Hall and Oates.

slovakia

left justify in out

Do siene slávy uviedli aj countryrockovú speváčku Lindu Ronstadtovú, ktorá trpí Parkinsonovou chorobou, preto sa ceremoniálu sa nezúčastnila, ako aj britského hudobníka Cata Stevensa, známeho pod menom Yusuf Islam, ktorý konvertoval na islam a už celé desaťročia odmieta verejne vystupovať.

 

Ďalším tohtoročným členom siene slávy sa stali E Street Band - sprievodná skupina rockovej legendy Brucea Springsteena, dlhoročný manažér skupiny Beatles Brian Epstein a Andrew Loog Oldham, ktorý zastával rovnakú pozíciu u Rolling Stones.

 

Nových členov tohto prestížneho klubu, ktorí sa pridajú k doterajším 719 hudobníkom a predstaviteľom hudobného priemyslu, vyberalo 700 členov nadácie Rokenrolovej siene slávy. Fanúšikovia mohli hlasovať cez internet, pričom traja z ich najväčších favoritov sa na základe počtu odovzdaných hlasov dostali aj do tohtoročného výberu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona