Rokenrol potrebuje mladú krv, tvrdí Jack White

NETKY.SK • 14 Február 2018, 08:02 • 2 min
Rokenrol potrebuje mladú krv, tvrdí Jack White

BRATISLAVA - Americký hudobník Jack White vyhlásil, že rokenrol potrebuje "mladú krv".

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný muzikant to uviedol v The Kevin And Bean Show na rozhlasovej stanici KROQ, kde sa rozprávali o malom zastúpení rockových interpretov na festivaloch. "Rokenrol potrebuje injekciu v podobe mladej krvi, ktorá by každého hneď dostala. Myslím si, že sa to už pomaly chystá a tak to má byť. Od počiatku rock'n'rollu príde každých desať, dvanásť rokov čerstvý vzduch a nová injekcia s povedzme punkovým postojom. Niečo divoké. Všetci začnú blázniť a potrvá to zopár rokov. Potom to utíchne a musíte si zase počkať na ďalšiu novú vlnu, ktorá ľudí opäť nadchne a budú mať prečo jačať," vyjadril sa spevák, ktorý založil vydavateľstvo Third Man Records. "V Third Man Records to vidíme po celú dobu. Je tu veľa mladých rock'n'rollových interpretov. Za uplynulé roky je to určite iné v porovnaní so situáciou spred piatich rokov. Takže môžem povedať, že sa chystá ďalšia explózia," dodal hudobník, ktorý plánuje vydať 23. marca tretí sólový album Boarding House Reach.

Jack White, vlastným menom John Anthony Gillis, sa preslávil v kapele The White Stripes, ktorá vznikla v roku 1997. Jedinou ďalšou členkou bola jeho bývalá manželka Meg White. Debutový, eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovali štúdiovky De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Kapela ukončila činnosť v roku 2011. White je tiež členom formácie The Dead Weather, s ktorou vydal štúdiovky Horehound (2009), Sea Of Cowards (2010) a Dodge And Burn (2015). So skupinou The Raconteurs, ktorá má v súčasnosti pauzu, zas ponúkol albumy Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers Of The Lonely (2008). Ako sólový interpret vydal štúdiovky Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies